• Carminis Consort

Concert Carminis Concort

TIEL Op donderdagavond 2 november vindt in de St. Maartenskerk van Tiel een bijzonder concert plaats in het kader van het Lutherjaar (1517-2017). Het concert staat geheel in het teken van liederen van Maarten Luther. Het concert wordt gegeven door het Carminis Consort, bestaande uit Ineke Baksteen (sopraan), Margareth Iping (mezzosopraan), Juun Voorhoeve (gamba en barokgitaar) en Tjalling Roosjen (clavecimbel). Ook de Tielse organist Jonathan Kooman werkt aan deze avond mee en zal enkele solo's spelen.

In zes jaar tijd dichtte en componeerde Luther een grote hoeveelheid liederen. Uit een zevental categorieën worden deze avond voorbeelden toegelicht en met elkaar gezongen. Behandeld worden de vroegste liederen (1523), psalmbewerkingen, vertaling van Latijnse hymnen, uitbreiding van Middeleeuwse 'leisen' en antifonen, 'Fest- und Katechimuslieder', liturgische gezangen tot 1529 en andere lieden na de verschijning van diverse gezangenboeken (1523-1529). Vanzelfsprekend wordt de avond afgesloten met hét Lutherlied: 'Ein feste Burg ist unser Gott'.

Het concert begint om 20.00 uur en de deuren gaan om 19.30 open. Het concert duurt ongeveer 5 kwartier en na afloop zijn koffie en thee verkrijgbaar. De toegang is vrij, na afloop vindt een collecte plaats.