Collectieve zorgverzekering voor minima

TIEL Iedereen heeft recht heeft op goede zorg, ook inwoners met een laag inkomen. Daarom biedt de gemeente Tiel samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan. Dit is een complete zorgverzekering waar de gemeente aan meebetaalt.

Op www.tiel.nl (zoek op: zorgverzekering minima) zijn de voorwaarden te vinden. Via de website www.GezondVerzekerd.nl zijn verzekeringen te vergelijken en kunnen inwoners zich aanmelden. Inwoners met een laag inkomen die bij de gemeente bekend zijn ontvangen een brief met meer informatie. Aanmelden voor de collectieve verzekering of overstappen naar Menzis kan tot 31 december.

Inwoners die nog niet bij Menzis verzekerd zijn kunnen naar deze verzekeraar overstappen. De Menzis overstapcoach helpt hierbij. Te bereiken via telefoonnummer (088) 222 40 80. Op dinsdagmiddag 28 november, dinsdagmiddag 12 december en woensdagmiddag 27 december is er een medewerker van Menzis aanwezig op het gemeentehuis om (op afspraak) uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Een afspraak maken kan via het algemene nummer van de gemeente, 0344-637111.