• kamelen

    CRB
  • Friese paarden

    CRB

Circustent op tentfeestlocatie

MAURIK Circus Renz komt weer naar Maurik. Het circusdorp strijkt neer aan de Meerboomweg waar van donderdag 25 tot en met zondag 28 augustus geheel vernieuwde shows worden gegeven.

Neeltje van Triest

t @neeltjevt

Een aantal jaren terug stond tot ieders verbazing ineens een circusdorp aan de Meerboomweg in Maurik. Pal langs de Provincialeweg en onder de rook van het gemeentehuis liepen kamelen en olifanten te grazen voor het oerhollandse boerenbedrijf van de familie van Stokkom. De uitbundig blauwgele tent was een ware blikvanger in het weiland waar ook altijd de tentfeesttent staat.

In 2012 zou de organisatie in eerste instantie het circusdorp opslaan op het Eiland van Maurik. Na veel gedoe werd deze voorstelling afgeblazen om daarna terug te keren op de locatie Meerboomweg. En dat bevalt de circusorganisatie klaarblijkelijk goed.

Het in 1842 opgerichte circus komt met een geheel vernieuwd programma. Bezoekers kunnen genieten van optredens met luchtacrobatiek, jongleren en natuurlijk de clowns. Daarnaast zijn er acts met Siberische steppenkamelen, honden en paarden. De artiesten hebben een jaar lang gewerkt aan het programma voor dit seizoen. Ze halen soms huiveringwekkende taferelen uit, jongleren dat het een lieve lust is of tonen andere kunsten. Circus Renz Berlin staat daarnaast bekend om zijn vele dieren.

Desgevraagd laat de organisatie weten dat Circus Renz Berlin voldoet aan alle wetgeving en in bezit is van alle ontheffingen en vergunningen. De aanwezige dieren worden goed verzorgd en gehouden volgens de strenge richtlijnen en protocollen. Langs de Meerboomweg is voldoende plaats om ze te stallen en alle aandacht te geven. Wilde dieren mogen niet meer optreden in circussen in Nederland.

De premiere is donderdag 25 augustus om 19.00 uur. Het circus blijft tot en met zondag 28 augustus draaien. De voorstellingen op vrijdag en zaterdag beginnen om 17 uur, op zondag om 14 uur.