• Koen Suyk

Buurtvereniging Zennewijnen gaat begraafplaats onderhouden

ZENNEWIJNEN Buurtvereniging Zennewijnen gaat vanaf 1 januari het onderhoud van groen en paden op begraafplaats Zennewijnen doen. Er zijn hiervoor afspraken gemaakt. De buurtvereniging krijgt de regie over het onderhoudsbudget. Ook zorgt de buurtvereniging ervoor dat de begraafplaats netjes blijft.

Wethouder Marcel Melissen is trots op de buurtvereniging:,, De inwoners van Zennewijnen nemen verantwoordelijkheid voor het behoud van deze bijzondere begraafplaats. Dit is een mooi voorbeeld van burgerparticipatie".

De buurtvereniging neemt alleen het onderhoud van groen en paden over. De gemeente blijft de grafadministratie verzorgen en de uitvaarten regelen. Het technisch boomonderhoud en het onderhoud aan het baarhuisje, de poort en de brug blijft voorlopig ook bij de gemeente liggen.

Belangstellenden zijn welkom bij het overdrachtsmoment op vrijdag 1 december om 15:00 uur op de begraafplaats aan de Hermoesestraat 7 in Zennewijnen. Hierna is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en drankje. Bij de begraafplaats van Zennewijnen is nauwelijks parkeergelegenheid; 500 meter verderop kan er worden geparkeerd bij de begraafplaats van Ophemert.