• ZHZActueel.nl

Burgers nemen dronken automobilist sleutels af

ASCH De politie heeft dinsdagochtend en 40-jarige man uit Tiel aangehouden. Hij wordt verdacht van rijden onder invloed. Hij werkte niet mee aan het onderzoek en kreeg naast het proces-verbaal voor rijden onder invloed ook een proces-verbaal voor het weigeren van een bloedproef.

Bij de politie was een melding binnengekomen van een burger die op de Tielseweg in Kerk-Avezaath achter een auto reed die erg slingerde. De melder bleef er netjes achter rijden en bleef zijn positie doorgeven. Bij een tankstation in Asch stopte de auto en kon de melder de sleutel bij de ogenschijnlijk dronken bestuurder uit het contactslot pakken. De man was nogal recalcitrant ook tegen de agenten die even later arriveerden.

Bij de blaastest op straat werkte hij niet echt mee en werd daarom aangehouden. Ook kon de man zich niet legitimeren. In de politieauto is de man erg vervelend en beledigd de agenten. Op bureau werkte de man ook niet mee aan de ademanalyse. De agenten maakten proces-verbaal op en vorderden zijn rijbewijs in.

Onderzoek wees uit dat de man onderweg al de nodige brokken had gemaakt. De melder vertelde dat hij al achter de auto van de verdachte had gereden in Kerk-Avezaath. Daar was de verdachte rechtdoor over een rotonde gereden en daar enkele trottoirbanden geraakt. In Buren was hij van de weg geraakt, raakte daar een lantaarnpaal en kwam een eind verderop in de berm tot stilstand. Daar sommeerden de melders hem te stoppen maar de man besloot weer door te rijden. Uiteindelijk lukte het dan wel in Asch de man tot

stoppen te dwingen.