• Mevrouw Van der Maden102 jaar en krijgt bezoek van burgemeester Beenakker.

    Raphael Drent

Burgemeester feliciteert mevrouw Van der Maden-Lepoeter met haar 102de verjaardag

TIEL Maandag 8 oktober bereikte mevrouw Van der Maden-Lepoeter de leeftijd van 102 jaar. Zij vierde haar verjaardag met haar naaste familie in zorgcentrum 'Vrijthof', waar mevrouw Van der Maden-Lepoeter woont. Burgemeester Beenakker heeft mevrouw Van der Maden-Lepoeter woensdag 7 november een bezoekje gebracht om haar te feliciteren

Mevrouw Van der Maden-Lepoeter is geboren en opgegroeid in Kapelle Biezelinge (Zuid Beveland). Zij 'mocht doorleren' en behaalde het diploma van de MULO. Voordat een schooldag begon werkte zij vaak nog in de moestuin of op het land. Mevrouw was na haar opleiding hoofd van een kleuterschool. Zoals in die tijd gebruikelijk was, werd ze toen zij op 25-jarige leeftijd trouwde, ontslagen. Mevrouw heeft een zoon en een dochter, drie kleinkinderen en acht achterkleinkinderen.

Mevrouw Van der Maden-Lepoeter heeft tientallen jaren in christelijke koren gezongen. Elke week doet zij mee aan het samen zingen in de Binnenhof van het Vrijthof. Zij luistert graag naar koor- en samenzang op radio en tv.

Mevrouw houdt veel van kleuren in kleurboeken. Zij heeft zelf foto's ingekleurd die zijn gebruikt in een mooi boekje over haar leven in Zeeland.