• Tiel, 13 januari 2018
    Bestuurder van het jaar 2018 Hans Beenakker, uitgereikt door Riny ter Haar.
    Copyrightvrij: Foto Jan Bouwhuis.

    Jan Bouwhuis

Burgemeester Beenakker uitgeroepen tot Bestuurder van het Jaar

TIEL Burgemeester Hans Beenakker is uitgeroepen tot Bestuurder van het Jaar 2018. De verkiezing, die jaarlijks wordt gehouden, is een initiatief van Dagblad De Gelderlander en RegioTV Tiel. Beenakker was blij verrast toen hij met de prijs werd geconfronteerd tijdens het tv-programma Het Koetshuis. ,,Ik voel me gevleid en zie het als erkenning voor mijn werk", zo liet hij enthousiast weten.

Menno Provoost van de Gelderlander schreef het jury rapport: 'Met een hoge hoed op in een limousine om Sinterklaas te onthalen, met de bril streng voor op zijn neus in een veiligheidsoverleg of enthousiast vooraan bij een Tiels evenement dat mede dankzij hem weer zonder noemenswaardige incidenten verloopt. Burgemeester Hans Beenakker is in een paar jaar tijd een boegbeeld geworden voor Tiel die zich overal laat zien en een oprechte trots voor de veelzijdigheid van zijn stad uitstraalt. Die trots probeert hij met verschillende projecten voor burgerparticipatie als een veelkleurige olievlek over de stad te verspreiden. Zoals het de burgemeester van een centrumgemeente betaamt, is dat niet beperkt tot Tiel.

Zo komt de promotie van de Fruitstad aan de Waal in de Fruitdelta Rivierenland voor een belangrijk deel uit zijn koker en is hij voorzitter van de Regio Rivierenland. Hij verzet veel werk in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, het veiligheidshuis, en je kunt zeker stellen dat de stad onder zijn bewind een stuk veiliger is geworden. Neem alleen al de enorme daling van het aantal inbraken in Tiel. Daarbij is hij een soepele, vlotte en onbetwiste voorzitter van de Tielse raad. De stad mag er kortom blij mee zijn dat de Tielse politicus/bestuurder van het jaar Hans Beenakker recent is benoemd om nog zes jaar bij ons te blijven.'

Op een eervolle 2de plaats is Frank Groen jr. van de PvdB geëindigd. Hij wordt met name geroemd om zijn inzet om het Vijverterreindossier op te lossen, iets dat mede door zijn inzet is gerealiseerd. Op de 3e plaats eindigde dit jaar de fractievoorzitter van de Tielse VVD Ans Duquesnoy. Zij verdiende deze plaats door haar verbindende rol in de gemeenteraad.

De award werd eerder onder uitgereikt aan Laurens Verspuij, Pieter van den Burg, Marcel Melissen en Jolanda Stoeten-Flach. Vorig jaar werd de titel Politicus van het Jaar gewonnen door Carla Kreuk-Wildeman.