• Neeltje van Triest

Biz Gala 2017 voor café Vrijthof

TIEL Betuwe in Zaken (BIZ) is een businessclub voor de regio tussen de Rijn, Lek en Waal. Menig ondernemer heeft zich verenigd in één collectief om zo 'body' te geven aan initiatieven in de regio én gebruik te maken van elkaars netwerk en kennis. Het uitgangspunt is het steunen sport, bedrijfsleven en het maatschappelijk belang in Tiel en omgeving. Het jaarlijkse Biz Gala is daarbij het hoogtepunt. En dit jaar gaat de opbrengst naar de Stichting Vrienden van Vrijthof.

door Neeltje van Triest

Biz voorzitter Willem van Baal en voorzitter Luciën Tros van de Stichting Vrienden van Vrijthof zitten gebroederlijk naast elkaar. Ze hebben elkaar gevonden in het realiseren van een café in Vrijthof. Compleet met tap, muziek, bewoners en gasten.

Luciën Tros: ,,Wat veel mensen zich niet realiseren is dat naast een aantal ouderen ook een jonge generatie in Vrijthof woont. We combineren in het café dan ook het hedendaagse met het verleden, waar jong en oud elkaar ontmoeten en waar bijvoorbeeld ook mantelzorgers meer dan welkom zijn. Het zijn de beleving, plezier, mooie momenten en vrolijkheid die de sfeer maken. En natuurlijk omlijst met goede muziek die de mensen verbindt. We hebben vanuit onze stichting meerdere cafés in andere zorginstellingen bezocht en merkten dat zo'n initiatief voldoet aan een behoefte. Vrijthof heeft hier zelf geen middelen voor. Net als bij de beleeftuinen, de optredende artiesten en vele andere zaken die het leven hier een beetje lichter maken, springen we bij. Daar zijn we vrienden voor.''

De vriendelijke voorzitter heeft al een bar op wieltjes op het oog en ziet het cafébezoek inclusief drankjes en bitterballen helemaal voor zich. ,,Het moeten momenten zijn waar de bewoners naar uitkijken'', benadrukt hij.

Willem van Baal luister glimlachend naar zijn betoog en vertelt dat BIZ daar graag aan meewerkt. Op maandag 11 december staat een feestelijke gala-avond gepland in De Prinsenhof in Buren. Hiervoor worden 190 couverts van 175 euro per persoon verkocht. Gastheer is Gaston Starreveld en er is een exclusieve veiling waar zeer interessante items onder de hamer komen. Van Baal doet nogal mysterieus over de veilingmeester, maar dat het een spreker van formaat zal zijn, is wel duidelijk. Ook worden Romy Monteiro, Joke de Kruijf en Ben Cramer verwacht. Sligro Tiel is de hoofdsponsor, meesterkok Laurant Chandrin verzorgt samen met La Vie Catering het diner. De dresscode is gala.

Van Baal: ,,We veilen bijvoorbeeld grote bronzen kersen van Lothar Vigelandzoon. Die moeten zeker tussen vijf en tienduizend euro opbrengen. Maar men kan ook bieden op een jaar lang een glazenwasser thuis of een kopieermachine. Er zijn meer topstukken waar ik nu al mensen voor warm maak.''

Naast van Baal en Tros zijn het Hans en Carla de Jong, Astrid Folmer, Connie de Keijzer, Heidi van Berkel, Heidi Meurs, Carla Dijkhuizen en Dieke Weers die de organisatie vormen.

Op dit moment zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar. Deze zij te bestellen via secretariaat@biztiel.nl.

Foto: Luciën Tros en Willem van Baal