• René van IJzendoorn

Betuwse kersen in tv-uitzending 'Businessclass'

TIEL Op zondag 26 juni wordt er in de uitzending van Businessclass aandacht besteed aan de kersen uit het land van Flipje. Het programma wordt uitgezonden eenmalig om 10.30 uur op RTL5 en extra om 12.55 uur op RTL4.

In het programma wordt onder andere gesproken over de start van het nieuwe kersenseizoen en de uitreiking van het eerste kistje kersen eerder deze maand aan volkszanger Frans Duijts en burgemeester van Tiel, Hans Beenakker.

De eerste oogst Betuwse kersen is geteeld door Fruitpartners Blom. Eigenaar Aart Blom vertelt: ,,Harry Mens is erg geïnteresseerd in onze professionele wijze van kersentelen, waarbij wij in staat zijn gebleken om de traditionele kwaliteit en smaak van Betuwse kersen te behouden. Ook de bijzondere marketingaanpak, waarbij het bekende merk Flipje op een moderne, eigentijdse wijze in de schijnwerpers wordt geplaatst heeft de aandacht getrokken."

Roland van Vugt, directeur Stadspromotie Tiel, vervolgt: ,,Mooi dat Tiel en regio op deze wijze in beeld komen. Tiel, geboortestad van Flipje, ligt midden in de fruittuin van Nederland. Veel mensen kennen Tiel van het Fruitcorso of Appelpop. Maar wij bieden méér. Ook de bloesem in het voorjaar en de kersenoogst in de zomer bieden voor Tiel kansen om zich nog meer te profileren als 'fruitstad aan de Waal'."

Winactie en verkooppunten

Om de Betuwse kersen bij de consumenten méér onder de aandacht te brengen worden de aankomende weken de kersen gepromoot middels een winactie bij een groot aantal supermarkten, zoals Hoogvliet, Deka Markt en Makro. Ook zijn de kersen te koop bij de vele boomgaarden in de Betuwe, zoals in de boomgaard d´n Kerkewaerdt in Wadenoijen (nabij rijksweg A15, afslag 31). Nieuw is een verkooplocatie op de Waalkade in Tiel nabij het fiets- en voetveer Pomona.

Open Kersendagen

Daarnaast worden op zaterdag 30 en zondag 31 juli Open Kersendagen gehouden. Deze dagen vinden plaats in de boomgaard d'n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Tijdens deze kersendagen zijn er tal van activiteiten, zoals koken & proeven, rondleidingen in de boomgaard, kersenspitspugen, zingen in de boomgaard, kraampjes. Ook een kersenprinses zal niet ontbreken. Uiteraard vergezeld door Flipje. De openingstijden van de Open Kersendagen zijn van 11.00 - 16.00 uur. Gratis toegang.

Info: www.betuwekers.nl, facebook.com/betuwekers, twitter.com/betuwekers

Foto: Frans Duijts en Flipje proeven de eerste Betuwse kersen in de kersenboomgaard d'n Kerkewaerdt in Wadenoijen (nabij Tiel).