• Clicks
  • Clicks

Betuwse Fruitrally start in binnenstad van Tiel

TIEL De tweede Betuwse Fruitrally wordt zondag 5 mei gehouden. De organisatie is in handen van ondernemersvereniging Hart van Tiel. Het is een gezellige dag in het centrum van Tiel voor en door autoliefhebbers. Er wordt een route uitgezet door Tiel en omliggende Betuwse dorpen.

Deze route kan worden gereden met behulp van een routebeschrijving, een bolletje-pijltje route of met de Tomtom. De start is in het centrum van Tiel, net als de finish en de prijsuitreiking. Er is voor de deelnemers een stopover bij Heerlijkheid in Eck en Wiel waar speciale dagmenu's kunnen worden genuttigd.

Er is deze dag ook een jury aanwezig om de fraaiste auto's te voorzien van een toepasselijke prijs. Er zijn drie categorieën waarin een winnaar wordt gekozen, namelijk oldtimers, cabrio's en bijzondere auto's.

KOOPZONDAG Op zondag 5 mei is het koopzondag en daarom zijn naast de horecagelegenheden, ook de winkels geopend. Op deze koopdag is het voor bezoekers gratis parkeren in de binnenstad van Tiel. Dit geldt ook voor de parkeergarage. Met uitzondering van plaatsen vergunninghouders.

Voor Flipje Tiel is een nieuw pak in de maak. Het Flipje-standbeeld op de Groenmarkt krijgt een Betuwse Fruitrally outfit. Op 5 mei te bewonderen in de binnenstad van Tiel.

AANMELDEN Wie een klassieke of bijzondere auto (bijvoorbeeld een cabrio, old-timer, sportauto en dergelijke) heeft kan zich inschrijven voor deze Betuwse Fruitrally. Deelname is gratis en inschrijven kan facebook.com/betuwsefruitrally of winkelenintiel.nl/event/betuwse-fruitrally/. Vragen kunnen gemaild worden naar betuwsefruitrally@outlook.com.

Alleen voor deelnemers, die zich vooraf hebben aangemeld, is er plaatst op Varkensmarkt/Het Plein/ Kleibergsestraat.