• Foto Rias Immink

    Rias Immink

Betuws Spektakel: witte gympies bleven niet wit

BUREN Het Betuws Spektakel zit er weer op. De opbouw werd hier en daar een beetje opgehouden door regen en nattigheid, maar daar heeft de bezoeker uiteindelijk weinig van gemerkt. Of het moesten de schoenen zijn waar de Burens klei massaal aan bleef hangen. Laarzen bleken geen overbodige luxe, maar er waren er maar weinig die deze voorbereidingen hadden getroffen.

Neeltje van Triest

@neeltjevt

De Hollandse avond is en blijft de opening van het Betuws Spektakel. Xander de Buisonjé, Frans Duijts en Wolter Kroes weten hoe ze het publiek mee kunnen krijgen en lieten de tent dampen. De VIP-gasten bekeken op hun eigen podium de artiesten en waren regelmatig aan het netwerken in een aparte VIP tent. Ze werden in eerste instantie nog onder een paraplu begeleidt van auto naar de tent. Daarna gingen ze allemaal los gaan en deden daarmee een duit in het zakje voor het goede doel Ruby & Rose.

Tijdens de tweede avond hielden jammergenoeg Ronnie Flex en Lil' Kleine het binnen een kwartier voor gezien. Ze gaven als reden op dat er met bier gegooid werd, iets wat ze niet wilden. Manuel & Géza en De Kraaien namen de honneurs waar en lieten zich wel van hun beste kant zien.

Het Tiroler Spektakel kent zijn eigen klantjes. Lederhosen met laarzen was het devies. De massa aan bezoekers maakte er een zeer gezellige zondagmiddag van en menigeen had de zondagavond echt nodig om weer bij te tanken. Het Tiroler Spektakel  maakte zijn naam meer dan waar.

De nieuwe voorzitter Mireille Gijsberts blikt lachend terug: ,,Het was in één woord top, echt fantastisch. Baggeren met de opbouw, maar het bijbehorende improviseren heeft ook zijn charmes. Bezoekers met witte gympies zullen volgend jaar ook wel wat anders bedenken, maar voor de rest top. Zo'n eerste keer weet je niet wat er op je af komt, maar we hebben een goed weekend gedraaid. De vrijdagavond houden we er in, over de zaterdagavond moeten we het nog even hebben. Dat was wel even spannend. En die zondag, die blijft gewoon. We hebben er een heel goed gevoel bij. De bezoekers hebben zich keurig gedragen en we zijn blij dat we van twee weekenden naar één zijn teruggegaan. De ouderwetse sfeer is weer helemaal terug.''

Volgend jaar staat het Betuws Spektakel gepland op 30 juni en 1 en 2 juli.