• Jean Paul Opperman

Bericht van de bouwplaats: Eens een drummer, altijd een drummer

TIEL Zijn vader zag een geboren gitarist in hem, maar daar dacht Mika Vos duidelijk anders over. Hoe klein hij ook was, drummen wilde hij. En dus kreeg hij als 2,5 jarige zijn eerste drumstelletje. Het bleek een goede investering.

Mika Vos

Geboren te Tiel in 2000

Woont in Tiel

Gaat naar Lingecollege 5 vwo en wil psychologie gaan studeren

Is al jaren leerling van De Plantage en krijgt wekelijks drumles in TwentieToe

,,Ik speel elke dag minstens een uur. Als ik uit school kom, ga ik meestal meteen naar mijn muziekkamer. Ja, we hebben buren, maar die hoor ik er nooit over. Op mijn vierde kreeg ik voor het eerst les. Daar ben ik altijd mee doorgegaan. Nog steeds ga ik elke week naar TwentieToe. Daar leerde je op zeker moment samenspelen. Uiteindelijk kwam er een band uit voort, Two Way Traffic, en daarmee hebben we in 2015 meegedaan aan popcompetitie Parel van de Betuwe. We zijn niet verder gekomen dan de voorronde en de band bestaat inmiddels ook niet meer. Niet iedereen wilde hetzelfde, dan kun je beter stoppen. Toch mis ik het wel, dus misschien dat ik weer mensen zoek om mee te spelen. Maar momenteel zit ik in een koor en dat neemt veel tijd in beslag. Daarnaast speel ik toch ook gitaar, maar daar heb ik geen les in."

,,Zelf heb ik jaren heb ik op een Sonor gespeeld, een tamelijk goedkope drumkit. Inmiddels heb ik een Gretsch, een prachtig drumstel in spankelend rood metallic. Dat kon ik overnemen van een kennis. Het liefst speel ik progressieve rock, zoals Kansas of Steven Wilson, bekend van Porcupine Tree. Dat complexe, daar houd ik van. Technisch uitdagend, en het liefst samen met een goede band. Een drummer die ik echt goed vind is Marco Minnemann. Maar mijn interesse is breed, ik luister naar alles tussen de jaren 30 en 90, van jazz tot punk. Dat ambachtelijke van vroeger spreekt me meer aan dan veel van de huidige muziek. Die is vluchtig, gemaakt om snel te scoren en vervolgens weer plaats te maken voor een volgende. Niets blijft nog hangen."

,,Muziek hoort voor mij bij de cultuur en zo´n plek als TwentieToe is beslist nodig. Waar we nu zitten is klein maar superleuk. De nieuwe ruimte wordt, zo ver ik het heb gezien, groot en mooi. Daar ga ik zeker heen, ook om bandjes te kijken wat ik nu eigenlijk in TwentieToe niet snel doe. Ik hoop dat Tiel met de Westluidense Poort nóg aantrekkelijker wordt."

Maandelijkse rubriek

De realisatie van project Westluidense Poort, het toekomstige culturele hart van Tiel en de regio, is in volle gang. In aanloop naar de opening (najaar 2017), stellen bezoekers en gebruikers zich voor. Elke maand vertelt iemand over zijn/haar hobby, werk of passie. Muziek, dans, beeldende kunst, literatuur en cultuur, alles komt aan bod. Meer informatie: www.tiel.nl > Westluidense Poort.