• Esther Coumans

Bereikbaarheid tijdens Appelpop en Fruitcorso

TIEL De evenementenweekenden staan voor de deur. Op 9 en 10 september is de Waalkade het decor van Appelpop en 17 september is het Fruitcorso. Op zondag 18 september zijn onder andere de braderie en de tentoonstelling van de corsowagens. Ook is het koopzondag. Deze evenementen trekken altijd veel bezoekers. Voor de bereikbaarheid en veiligheid van inwoners, bezoekers, ondernemers en organisatoren neemt de gemeente maatregelen.

Een aantal straten rond de evenementen is autoluw. Dit betekent dat alleen de bewoners van deze straten met hun auto toegang hebben. De bewoners van deze straten hebben een brief ontvangen van de gemeente met een speciale spiegelhanger. De brieven over Appelpop zijn de eerste week van september bezorgd, de brieven over het Fruitcorso een week later. Goed om te weten: hulpdiensten en zorgverleners hebben gewoon toegang.

Bereikbaarheid voor bezoekers

Tijdens de beide weekenden worden bestaande en tijdelijke parkeerterreinen ingericht voor een bezoek aan de evenementen en de binnenstad. Parkeren is gratis en parkeerbegeleiders leiden de bezoekers naar de beschikbare parkeerplaatsen. De evenementen zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer. Kijk voor de actuele tijden op www.ns.nl en www.arriva.nl.

Ook vanaf de Wamelse kant zijn de evenementen te bereiken. Bezoekers kunnen daar de auto parkeren of de fiets stallen en met het voetveer naar Tiel komen. Meer info hierover zie in de rechtse kolom op deze pagina.

Fietsenstallingen

Appelpop: (brom)fietsen kunnen worden gestald bij de bewaakte fietsenstalling bij de Oude Haven. Vrijdag- en zaterdagnacht is deze stalling tot 01.30 uur geopend. De (brom)fiets kan ook worden gestald bij één van de tijdelijke voorzieningen: Zoutkeetstraat, Nieuwe Tielseweg (bij Rechtbank en Hertenkamp), Ophemertsedijk, Voetveer.

Fruitcorso: (brom)Fietsen kunnen worden gestald bij de bewaakte fietsenstalling bij de Oude Haven en de fietsenstalling van het NS-station. Of bij de volgende tijdelijke voorzieningen: Hoogeinde (ter hoogte van de ingang van het voormalige postkantoor), Parkeerterrein Taluud.

Tijdens Appelpop zijn er extra gehandicaptenparkeerplaatsen op de Oude Haven (nabij parkeerterrein Oude Haven) en parkeerterrein Bleekveld. Tijdens het Fruitcorso zijn de extra gehandicaptenparkeerplaatsen op de Spoorstraat en parkeerterrein het Taluud.

Vanwege Appelpop is er op zaterdag 10 september geen warenmarkt.