• Kunstmarkt Buren
  • Kunstmarkt Buren

Beleef Buren in teken van kunst

BUREN Op zondag 21 mei wordt in de Oranjestad Buren de 17de internationale kunstmarkt gehouden. Zo'n honderd kunstenaars uit binnen- en buitenland richten de tuinen van het Museum der Koninklijke Marechaussee in tot de grootste openlucht expositie van het Rivierengebied. Er worden kunstwerken getoond in allerlei soorten en disciplines zoals: portrettekenen, schilderen in verschillende soorten van stijlen en technieken, glaskunst, sieraden, beelden in hout en steen, smeedwerk, brons, grafische technieken en fotografie. Er is alles aangedaan om een zo breed mogelijke variatie aan kunstenaars bijeen te brengen.

De kunstmarkt is gratis toegankelijk zelfs het parkeren is gratis. Wel het verzoek de auto buiten de stadswal, op de daarvoor bestemde parkeerterreinen, te plaatsen.

In Buren als kunststad zijn op zondag alle winkeltjes, galeries, synagoge, de molen Prins van Oranje en de ambachtelijke kaarsenmakerij geopend. De kunstmarkt begint om 12.00 uur om 17.00 uur gaan de kunstenaars weer huiswaarts. Het Museum der Koninklijke Marechaussee, het vroegere Koninklijk Weeshuis, is geopend. Bezoekers hebben die dag 25% korting op de entreeprijs. Kunstmarkt is gratis.

Info: www.kunstmarktburen.nl of www.burenstad.nl