• gemeente Buren

BasisBuren neemt intrek in gemeentehuis Maurik

MAURIK Per 1 mei verhuist het bestuurskantoor van de Stichting BasisBuren van de huidige locatie in Buren naar het gemeentehuis in Maurik. Zij zullen hun intrek nemen in een gedeelte van het souterrain.

BasisBuren verzorgt openbaar, algemeen toegankelijk onderwijs in de gemeente Buren en in Kapel-Avezaath (gemeente Tiel). BasisBuren en de gemeente zijn intensieve samenwerkingspartners op het gebied van onderwijs. Het is ook om deze reden heel prettig dat BasisBuren straks in het gemeentehuis gehuisvest is.

Wethouder Keller: ,,Met de verhuur aan BasisBuren wordt de leegstand in het gemeentehuis van de ruimte die voorheen aan de politie werd verhuurd, opgelost. En er is nog een voordeel. In de praktijk hebben het schoolbestuur, onderwijsambtenaren en gemeentebestuurders namelijk regelmatig contact met elkaar. De verwachting is dat dit contact nog doelmatiger zal verlopen wanneer partijen in hetzelfde pand, in dit geval het gemeentehuis, gehuisvest zijn."

Mark van der Pol, directeur-bestuurder BasisBuren: ,,Het is goed dat maatschappelijke partners dicht bij elkaar zitten. Openbaar onderwijs en de gemeente werken veel samen. Daarnaast zit ook STIB (Sterk in de Buurt) in het gemeentehuis en is het de intentie dat er meer instanties rond het kind zich daar huisvesten. Zeker in het licht van het project 'Voor ieder kind een koffer vol met kansen' waarin we samenwerken aan een kansrijke, veilige en gezonde omgeving voor alle kinderen is dit een goede stap. Voor BasisBuren is het ook financieel aantrekkelijk; de huurprijs van de ruimtes in het gemeentehuis ligt lager dan waar we nu zitten. Zo kan er weer meer geld naar het onderwijs en de kinderen."