• Emanuele Scorcelletti
  • Krijnn van Noordwijk
  • Rogier Jaarsma
  • Koen Broos

Al meer dan 30.000 kaarten voor Schouwburg Agnietenhof verkocht

TIEL De kaartverkoop van Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof voor theaterseizoen 2019/2020 kent een uitstekende start. Een week na de start van de reguliere kaartverkoop staat de teller al boven de 30.000 theaterkaarten. Dat is zelfs iets meer dan vorig jaar, toen de kaartverkoop een stijging kende van maar liefst 25%. Voor veel van de 200 geprogrammeerde voorstellingen in de Tielse schouwburg zijn nog voldoende kaarten beschikbaar en geldt tot 1 juli een Vroegboekkorting.

Het aanbod van de Agnietenhof is ook in het nieuwe seizoen weer zeer divers. Het is ook niet zomaar een seizoen: de schouwburg viert haar vijftigjarig bestaan. Met bijna 200 voorstellingen heeft de Agnietenhof een boordevol programma met publiekstrekkers, oude bekenden en nieuw talent.

Onder anderen Nick & Simon, Dutch Eagles, Daniël Lohues & Holland Baroque, The Analogues en Frans Bauer zorgen voor een gevarieerd aanbod aan muziek. Ook staan er in seizoen 2019/2020 weer grote cabaretiers op de planken, zoals Najib Amhali, Dolf Jansen, Lenette van Dongen, Pieter Derks en Ton Kas. Voor jeugd en jongeren zijn er meer dan 20 voorstellingen te zien, variërend van 'Brugklas de Musical' (9-99 jr) tot 'Buurman & Buurman gaan kamperen' (3-99 jr). Ook binnen de andere genres, zoals specials & theatercollege, dans en toneel, valt er genoeg te kiezen.

JUBILEUMPARELS Een van de jubileumparels komend seizoen is de Serie van Vier: Vlaams Toptoneel. Vier toneelstukken uit België, die Directeur & Hoofd Programmering Ruud van Zuilen van harte aanbeveelt. De serie bevat onder andere 'Missie', waarover Van Zuilen zegt: ,,Misschien wel de beste voorstelling die ik in de afgelopen 10 jaar heb bezocht. Iedereen die 'Missie' gezien heeft, is onder de indruk." De andere drie voorstellingen uit de serie zijn 'Onbezongen', 'Five Easy Pieces' en 'True Copy'.

Een bijzondere parel voor de Tielse schouwburg is de eigen jubileumproductie in december 2019. Manager Marketing & Communicatie Rachel van der Schaaf: ,,'De Nacht van Flipje' is een visueel spektakel voor jong én oud met aanstekelijke liedjes en een groot ensemble. Een voorstelling voor volwassenen die ook leuk is voor kinderen, maar ook een jeugdvoorstelling waar volwassenen zich geen moment vervelen. Wij kunnen niet wachten tot het december is." In de musical deelt lokaal en regionaal talent het podium met bekende acteurs als Alfred van den Heuvel en Alexandra Alphenaar. Gekoppeld aan de voorstelling wordt er ook een uitgebreid educatief programma aangeboden aan de scholen.

Het volledige programma van Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof is te bekijken op www.agnietenhof.nl/programma. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.agnietenhof.nl of bij de kassa: St. Agnietenstraat 2 Tiel, 0344 673 500. Tot 1 juli 2019 geldt een speciale Vroegboekkorting.