• Politie Den Helder

Agenten houden man aan die stopteken negeert

INGEN De politie van Buren heeft op hun Facebookpagina een bericht geschreven over een aanhouding gistermiddag in Ingen. De aanhouding is door omstanders gefilmd en verspreid op internet. De politie laat hierover weten dat ze dinsdag 26 maart in Ingen een man staande hebben gehouden met zijn tractor, onder andere omdat de lading op zijn aanhanger niet goed vast was gemaakt. Bij het wegrijden schold de bestuurder agenten uit, waarop ze hem wilden aanhouden wegens belediging.

Een agent die een stopteken gaf, kon nog net aan de kant springen om niet overreden te worden. Daarna werd de tractor klemgereden, ook omdat de man met zijn tractor het fietspad op reed. De man verzette zich hevig, zelfs pepperspray hielp niet om hem onder bedwang te krijgen. In het filmpje dat online verspreid is, is te zien dat het de agenten veel moeite kost om de man aan te houden. 

De politie geeft ook aan dat zo'n incident veel impact op hen heeft. ,,Hoe zou jij je voelen als je ziet dat je collega bijna door een tractor wordt overreden? En het voelt op zo'n moment ook niet altijd fijn dat mensen staan te filmen. Daarom zijn we extra blij met de positieve reacties die op het filmpje komen, bedankt voor de steun", besluit de politie.