• Jan Willem Keij

Aftrap sportieve campagne VVD Rivierenland op wielerbaan in Tiel

TIEL Altijd al eens rond willen kijken in de Tweede Kamer en Mark Rutte persoonlijk ontmoeten? Dan biedt VVD Rivierenland een unieke kans. Belangstellenden mogen zondag 24 februari mee te doen aan een bijzondere wielerwedstrijd op de wielerbaan in Tiel.

Op de thuisbasis van JVR de Batauwers trapt de VVD haar sportieve campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart, af. Mark Smits, huidig raadslid in Tiel en kandidaat nr. 6 op de lijst voor de Provinciale Staten namens Rivierenland: ,,Iedereen mag meedoen aan de wielerwedstrijd; jong, oud, ervaren en beginners. Als unieke hoofdprijs krijgen de eerste drie winnaars een rondleiding met lunch op het Binnenhof, inclusief een persoonlijke ontmoeting met Mark Rutte. Wie wil dat nou niet?"

Iedereen kent ze wel; de échte doeners. Degenen die niet zeuren maar gewoon hun mouwen opstropen en doen wat er gedaan moet worden. Ook bij verenigingen zijn deze Doeners van onschatbare waarde. ,,Het wordt tijd een aantal van hen eens in het zonnetje te zetten. Ook dat gaan we doen op de Wielerbaan op zondag 24 februari."

,,Sporten is meer dan een belangrijke bijzaak. Er zijn zoveel verschillende sporten dat iedereen ergens aan mee kan doen. Grote sportevenementen spreken tot de verbeelding en zetten mensen aan tot sporten en dat leidt weer tot een vitaler leven", aldus Jan Markink, lijsttrekker en huidig Gedeputeerde. Markink is een wielerfan; mede door zijn inzet is in 2016 een deel van de Giro d'Italia succesvol in Gelderland verreden.

De wielerwedstrijd vindt plaats op 24 februari van 13.30 – 14.00 uur op de wielerbaan van JVR de Batauwers aan de Schaarsdijkweg 9 in Tiel.

Aanmelden kan tot en met 18 februari via een mail aan Mark Smits marksmitsvvd@live.nl.