After Corsoparty op het Korenbeursplein

TIEL De horecaondernemers van het Korenbeursplein gaan hun laatste buitenfeestje van deze zomer vieren met twee geweldige bands op zondagmiddag 29 september. Van 15.00 tot 17.30 uur speelt de band Farstreet die een half uur later wordt opgevolgd door de band Beatnik.

De Rozendaalse bluesrockband Farstreet staat onder leiding van frontman/gitarist Jasper Verstraaten. Stevige boogies, heavy bluesrock afgewisseld met hier en daar een ballad krijgt het publiek te horen, maar dan op een zeer eigenwijze, dynamische manier, verwant aan de stijl van onder andere Gary Moore, Jimi Hendrix en Rory Gallagher. Het 70-ties rockwerk wordt ook niet geschuwd, denk aan Cactus, Cream en Humble Pie. Gitarist/zanger Jasper Verstraaten is een zeer ervaren gitarist/zanger, en deed diverse gastoptreden met nationale en internationale artiesten zoals Jan Akkerman, Mike & the Mellowtones, Chicago blueslegend Eddy Clearwater en the Juke Joints. Bij deze laatste band ging Jasper regelmatig mee als gitarist. Opvallend is hoe Farstreet een eigen draai kan geven aan bekende covers, naast hun eigen werk. Keith Pistorius op drums en Gerben Koolen op basgitaar en zang maken de band compleet. Deze ritme-tandem heeft veel ervaring in de Rock en Blues scene. Samen zijn ze als een geöliede machine die perfect aansluit bij de speelstijl van Jasper.

Na dit optreden speelt tot 19.00 uur de band Beatnik. Een band die eigenlijk van alles speelt en dus een combinatie van vele genres. The Beatnik (Maik IJpelaar) verwerkt al zijn muzikale invloeden in een vriendelijke mix, vol met zware ladingen en catchy refreintjes. Na 13 jaar ervaring opdoen op meerdere instrumenten en zang, optredens met Waylon in onder andere Ahoy, en nog tijdens zijn opleiding aan Codarts Rotterdam, wordt het voor The Beatnik tijd om de aandacht op te eisen voor zijn eigen werk. Op dit werk speelt hij vrijwel alles zelf in, en werkt hij nauw samen met producer Noava (Jeroen Beerens). Live worden de opgenomen stukken waargemaakt met de veelzijdige band die hij zorgvuldig heeft uitgezocht. Inmiddels zijn zij drukdoende met hun single: Leaving the Liar. De band bestaat uit: Maik IJpelaar – zang/gitaar, Milan Boone – gitaar/zang, Ivan Schoelink – basgitaar, Marlon Pichel – drums/zang.

De toegang op het Korenbeursplein is gratis.