• Deelnemers Roel Boermaloop

    Digitaal Tiel - Martijn van Rossum
  • Aan de start

    Martijn van Rossum

Achtste Roel Boermaloop opnieuw voor de Lichtjesactie

TIEL De traditionele Roel Boermaloop start 31 maart vanaf het Ziekenhuis Rivierenland in Tiel met verschillende afstanden zowel voor wandelaars als hardlopers. Deze goede doelen loop wordt voor de achtste keer gehouden door de Tielse atletiekvereniging Astylos als herinnering aan het in 2013 aan kanker overleden Astylos-lid, Roel Boerma. Alle inkomsten van het inschrijfgeld (€ 5,00 per persoon) zijn bestemd voor de Lichtjesactie van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland.

Op 31 maart om 09:00 uur start de eerste groep wandelaars voor de 15 en 21,5 km, daarna de tweede groep om 09:30 uur voor 10,5 km en de derde om 10:00 uur voor 5 km.

De hardlopers starten om 10:00 uur voor de 15 en de 21,5 km met om 11:00 uur de jeugd voor 1,5 km en alle anderen voor de 2,5 km, 5 km, 7,5 km of 10,5 km. 

Inschrijven kan tussen 08:45 en 10:45 uur bij de hoofdingang van het Ziekenhuis. Gratis parkeren op het parkeerterrein van het Ziekenhuis.

Er is koffie en thee en de unieke “Roel Boerma Wandel- en Trimloop” T-shirts zijn te koop voor € 15,-. Op het Ziekenhuisterrein is er onder andere een springkussen voor de jeugd, een sneltekenaar en staat Team166 in een kraampje met paaseitjes en andere versnaperingen ten bate van de Roparun. Om 12:30 ur is er de feestelijke uitreiking van de cheque aan het bestuur van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland.

De Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland doet er alles aan om alle mensen in het ziekenhuis zich thuis te laten voelen. De stichting zamelt geld in voor projecten die het verblijf in het ziekenhuis aangenamer maken en die niet uit het reguliere (zorg)budget betaald kunnen worden. Voorbeelden zijn de Golfkar service voor mensen, die slecht ter been zijn, de grote natuurfoto’s, de animatie op de muur van de kinderbehandelkamer, de zwerfboekenkast, en de elektrische leenfietsen voor die patiënten, die vaak naar het ziekenhuis moeten komen voor een behandeling.