• Marcel Antonisse

Aantal WW-uitkeringen in Rivierenland gedaald

TIEL In april is het aantal WW-uitkeringen in Rivierenland opnieuw gedaald. Eind april waren er minder uitkeringen dan eind maart en ook minder dan een jaar geleden. In bijna alle sectoren is sprake van een daling, vooral in de sectoren detailhandel, overige commerciële dienstverlening en bij uitzendbedrijven.

  

In een maand tijd is het aantal WW-uitkeringen in Rivierenland met 90 afgenomen tot 3.093 eind april. Dat is een daling van 2,8%. Daarmee daalde het aantal WW-uitkeringen in deze regio in april minder sterk dan landelijk (-3,8%). Vergeleken met een jaar geleden zijn er nu bijna 700 WW-uitkeringen minder in Rivierenland. Dit betekent een daling van 17,8%. Dat is bijna even sterk als de landelijke daling van 18,1%.

In Rivierenland waren in april in bijna alle sectoren minder WW-uitkeringen dan in de maand ervoor. Sterke dalingen zijn onder meer te vinden in de landbouw en in horeca catering. Sterker dan gemiddeld is de daling ook in de industrie, in de bouw en bij uitzendbedrijven.

Ten opzichte van een jaar geleden is zelfs in alle sectoren sprake van een daling in Rivierenland. Sterker dan gemiddeld zijn de dalingen onder meer in de industrie, de bouw, schoonmaak en zorg welzijn.