• Jan Willem Keij

Aannemer draagt sleutel nieuwe mavo Lingecollege over aan gemeente

TIEL Op woensdag 26 juni vindt de sleuteloverdracht van de mavo Lingecollege plaats tussen de Burgland Bouw en de gemeente Tiel. Wethouder Melissen is aanwezig om de sleutel officieel in ontvangst te nemen.

Daarmee wordt de mavo officieel opgeleverd en kan het verhuizen van de ene locatie naar de andere locatie van start gaan. In het nieuwe schooljaar gaat het mavogebouw bijna 550 leerlingen, zo'n 35 docenten en een vijftienkoppig team huisvesten.

Met deze oplevering viert het Lingecollege opnieuw een mijlpaal in het totale ver- en nieuwbouwtraject. De nieuwbouw van de mavo is hiermee bijna afgerond en de vernieuwing van het havo/vwo gebouw aan de Heiligestraat begint nog dit jaar.

Han ter Reegen, locatiedirecteur van het Lingecollege is enthousiast over het nieuwe mavogebouw. ,,Het is echt prachtig. Er zijn veel natuurlijke materialen gebruikt. Door het vele glas en de zachte natuurtinten wordt het een licht en vrolijk gebouw en een moderne overzichtelijke school." Genodigden krijgen een rondleiding in het nieuwe gebouw aan de Tielerwaardlaan.