Dossiers

Westluidense Poort

Bij de Westluidense Poort komt niet alleen een parkeergarage. Door de vestiging van culturele instellingen in aanvulling op schouwburg en filmtheater Agnietenhof wordt de Westluidense Poort het culturele hart van Tiel en de regio.

Tweede Divisie

Twee Betuwse clubs spelen dit jaar in de Tweede Divisie; FC Lienden en TEC. Allebei de clubs willen zich graag handhaven dit seizoen. FC Lienden staat onder leiding van Hans Kraay jr en TEC staat onder leiding van Frits van den Berk.

Brede School Maurik

In 2008 startte de gemeente Buren een aanbesteding in drie delen om aan de Homoetsestraat een multifunctioneel gebouw te realiseren met daarin twee basisscholen, een kinderdagverblijf met naschoolse opvang en een peuterspeelzaal.

Fruitcorso

Het Fruitcorso is net als Appelpop een jaarlijks terugkerend gratis evenement. Tot 2014 vielen de twee evenementen in hetzelfde weekend, maar sinds 2014 vindt het Fruitcorso plaats op de derde zaterdag van september.

Appelpop

Sinds 1992 is Appelpop niet meer weg te denken uit Tiel. Op dit tweedaagse gratis muziekfestival aan de Waalkade staan jaarlijks vele artiesten uit binnen- en buitenland, zoals Kaisef Chiefs, Madness, Bush, maar ook Anouk, Di-rect, Chef'Special, Kensington, Blof en Within Temptation.