Dames GO’97 pakken punt tegen koploper

16-11-2019, 19:51 | Lezersnieuws | Linda

Afgelopen vrijdagavond speelde het eerste damesteam van GO’97 een thuiswedstrijd tegen Switch D2. Switch staat ruim aan kop in de competitie en had dit seizoen nog maar drie punten laten liggen. Het zou voor GO dus moeilijk worden om een punt te pakken. Maar door het spelen van een goede eerste set, waarbij er vooral uitstekend geserveerd werd, moest Switch met lede ogen aanzien dat GO de set met 25-22 won.

In de tweede set nam de servicedruk bij GO af en dat resulteerde in een 16-25 verlies. 

In de loop van de derde set pakte GO het goede spel weer op. Er werden lange en spannende rally’s gespeeld. Switch wist hierbij net iets meer ballen van de grond te houden dan GO, waardoor de thuisploeg de set met 23-25 verloor. 

Waarschijnlijk had de derde set te veel energie gekost voor de dames uit Geldermalsen. De service van de tegenstander werd in de vierde set zeer slecht verwerkt. Coach Leo van Mourik had de beschikking over één wissel en wist door te wisselen het tij niet te keren. De set werd in mum van tijd verloren met 11-25.

Ondanks een slechte vierde en een matige tweede set, kan GO toch tevreden terugkijken op de wedstrijd. In de eerste en de derde set werd er goed gespeeld en is GO in staat gebleken om een punt van de koploper af te snoepen. Dat is de meeste teams uit de competitie niet gelukt.