• Milan Lodder Veluws Kampioen

    Huisfotograaf Weirijders

Goud en Brons voor Weirijders op Veluws Kampioenschap te Putten

21-10-2019, 18:42 | Lezersnieuws | Willeke

Zaterdag 19 oktober werd al weer de 4e nationale wedstrijd van het seizoen (2019/2020)gereden. De organisatie was in handen van FCC Putten.

Deze wedstrijd telt mee voor het NK in 2020. Als je voor de Pinksteren 2020 5 of meer nationale wedstrijden hebt gereden, mag je meedoen met het NFF Nederlands Kampioenschap fietscross in Assen.

De dag begon wat koud en nat. Gelukkig was er een tent, waar de rijders droog konden zitten. De 16 Weirijd(st)ers die aan het starthek verschenen waren er allen op gebrand om een plaatsje te bemachtigen in de finale. Wat is het dan zuur als je net 1 puntje te veel hebt om door te kunnen naar de finale.

Pechvogels vandaag waren Thijs en Fedde. Zij kwamen beiden ten val en miste hierdoor een finale plaats.

 

6 rijders behaalden de finale.

Ruben Lodder, als jongste in zijn leeftijdsklasse,  behaalde een mooie 6e plaats bij de jongens van 6 jaar.

Finn Fleuren reed een wisselvallige wedstrijd. Maar wist een sterke halve finale te rijden, waardoor hij zich plaatste voor de

Milan Lodder is al een aantal wedstrijden aan het strijden om de kampioenschapstrui. Vandaag is het hem gelukt, met mooie acties in de bochten! Hij mag zich Veluws Kampioen 2019 bij de jongens van 9 jaar noemen.

Merijn van Lith reed een sterke wedstrijd. Wist zich naar het podium te fietsen al waar hij een 3e plaats in ontvangst mocht nemen.

Ingar van der Kamp had wat meer concurrentie t.o.v. de wedstrijd van vorige week in Winschoten. Hij wist zich knap te plaatsen voor de finale en nam daar een 6e plaats in beslag bij de jongens van 15 jaar.