Jeugddienst 'Director' voor iedereen!!

21-10-2019, 20:33 | Lezersnieuws | Clarinda

Op zondag 3 november is er om 10.00 uur een Jeugddienst in de protestantse kerk van Beusichem. Aan de dienst zal de band "Bertus en de refo's' meewerken, waarmee er inhoud zal worden gegeven aan het thema 'Director'. Wie is degene die ons leven leidt? De dienst is er voor jong en oud, kerkelijk of niet.
Een belangrijk element in deze Jeugddienst is de stoel die is klaargezet voor een nogal 'geheimzinnige' bezoeker... De zaterdag voorafgaand aan deze laagdrempelige dienst is er een dag lang met de deelnemers van de lopende Alpha cursus gesproken en gediscussieerd over deze 'geheimzinnige' bezoeker. We horen in de kerk regelmatig over Hem: de Heilige Geest. Toch is deze Persoon van God best een beetje geheimzinnig: wie is die Heilige Geest eigenlijk? wat doet Hij en... hoe kunnen wij vervuld worden met de Heilige Geest en welke gevolgen heeft dit?
Op de Alpha cursus is al 7 maandagen gesproken over wat het Christelijk geloof inhoudt. Alle avonden zijn gestart met een uitgebreide maaltijd, waarna een onderwerp uit het Christelijk geloof aan de orde kwam. Er zijn op dit moment zo'n 15 deelnemers.
De Jeugddienst zal in het teken staan van het thema van de Alpha zaterdag, daarom zal er in de dienstgelegenheid zijn om voor uzelf en elkaar te bidden met een gebedsteam.
Vraagt u zich ook wel eens af of er meer is? Nieuwsgierig geworden naar deze 'geheimzinnige' bezoeker? Of altijd al het gevoel gehad dat de kerk misschien iets voor u kan betekenen?
U bent van harte welkom!