• Foto: Indigo

    Foto: Indigo

Zomercursus geeft aanstaande brugklassers meer zelfvertrouwen!

10-05-2019, 08:45 | Lezersnieuws | Indigo Gelderland

De overgang naar de brugklas

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is voor kinderen een belangrijke stap. Ze laten hun vertrouwde omgeving achter en gaan een hele nieuwe wereld in. Voor veel kinderen is deze overgang spannend en leuk, maar er is ook een groep kinderen voor wie die overgang moeilijk of eng is. Ze zijn op de basisschool gepest, afgewezen of hebben problemen gehad in de omgang met leeftijdgenoten. Voor deze kinderen is het extra belangrijk om ondersteuning te krijgen en zich voor te bereiden op de stap naar het voortgezet onderwijs waardoor ze zich zekerder voelen.

 

Cursus Plezier op School

Indigo organiseert in Culemborg en Tiel een tweedaagse zomercursus voor aanstaande brugklassers. De kinderen leren in de cursus de kracht van positief denken. Op een ontspannen en speelse wijze wordt hen een andere manier van denken aangeleerd. Deze nieuwe manier van denken levert merkbare veranderingen op.

Daarnaast leren ze:

>          contact leggen met andere kinderen en samenwerken;

>          opkomen voor jezelf;

>          omgaan met plagen en pesten;

>          omgaan met spanning.

Alle onderwerpen staan in het teken van een goede start maken op de nieuwe school! De overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs leent zich bij uitstek voor een preventieve interventie. De kinderen komen in een nieuwe klas en kunnen met een schone lei beginnen.

 

Waar en wanneer

De tweedaagse cursus wordt georganiseerd op O.R.S. Lek en Linge in Culemborg en op R.S.G. Lingecollege in Tiel waarschijnlijk plaats in week 35 van 9.00-16.00 uur.

Het volledige cursuspakket bestaat uit een kennismakingsgesprek met de begeleiders, de tweedaagse cursus en eventueel een terugkombijeenkomst of een afsluitend adviesgesprek.

De cursus is gratis, aanmelden is wel verplicht.

 

Beide cursussen staan open voor brugklasleerlingen die woonachtig zijn in gemeente Buren,

Culemborg, Neder-Betuwe, Tiel of West Maas en Waal. De cursus is wel bedoeld voor leerlingen met minimaal VMBO TL (MAVO) niveau.

 

Informatie & aanmelden

Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Indigo, telefoon

(026) 3124483 of info@indigogelderland.nl