• Dansleerlingen van Zinder Educatie

    Raphael Drent

Zinder Educatie blikt terug op succesvol cursusjaar

14-06-2018, 16:32 | Lezersnieuws | Anika

TIEL – Na de officiële opening door Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix op 26 oktober ging het Zinder Educatie voor de wind. Het gemiddeld aantal cursisten is met ruim 10% gestegen ten opzichte van het cursusjaar ervoor, waarbij de grootste groei zit in het instrumentaal onderwijs met 18% meer leerlingen. De nieuwe activiteiten vielen ook in de smaak bij het publiek.

Met cursussen voor jong en oud, van muziek tot dans en van theater tot beeldend, is het voor iedereen mogelijk een geschikte les te volgen bij Zinder Educatie. En dat heeft het cultuurgebouw gemerkt. In aantallen, maar ook in het enthousiasme van de cursisten. Door het Jeugdfonds Sport en Cultuur Gelderland is het ook mogelijk voor kinderen uit gezinnen die minder te besteden hebben om lessen te volgen in Zinder. Lees hierover meer op www.tiel.nl.

Geslaagde evenementen Naast de vele voorspeelavonden en dans-, theater- en musicalvoorstellingen waar cursisten laten zien wat ze hebben geleerd, worden er ook andere evenementen georganiseerd door Zinder Educatie. Zo vond ‘Mov!e door Zinder’ plaats, waarbij het publiek een rondleiding kreeg en leerlingen en cursisten van Zinder Educatie door het hele gebouw optraden. Daarnaast organiseerde het cultuurgebouw in mei het allereerste Open Podium. Veertien talentvolle acts uit Tiel en omgeving stonden met hun optreden voor een uitverkochte Zinder Zaal. Het evenement was zo geslaagd dat er een vervolgeditie komt: op vrijdag 16 november is het tweede Open Podium. Houd zinder.nl in de gaten voor de start van de inschrijving.

Cursussen seizoen 18/19 bekend Dat er ook volgend seizoen niet wordt stilgezeten laat de nieuwe brochure van Zinder Educatie zien. Daarin staat een groot deel van de cursussen die volgend seizoen worden aangeboden. Ook op zinder.nl/educatie staat het nieuwe aanbod en kunnen bezoekers zich inschrijven. Op zondag 9 september 2018 organiseert Zinder Educatie een Open Huis, waarbij leerlingen en docenten de bezoekers laten kennismaken met de verschillende cursussen en iedereen instrumenten mag uitproberen.