• Grietmarkt

    Lydian Coppus

Zaterdag 11 mei: Grietmarkt in Amerongen ‘Vol Energie‘

30-03-2019, 15:26 | Lezersnieuws | Grietmarkt

Zaterdag 11 mei kun je als bezoeker op de Grietmarkt genieten van kunst, biologische streekproducten en muzikale intermezzo’s. En dat alles onder het genot van een biologisch drankje en hopelijk de voorjaarszon.

Het plein bij Kasteel Amerongen verandert die dag – in de geest van de oude kasteelvrouwe Margaretha ‘Griet’ Turnor – in een viering van kunstzinnigheid, ambacht en lokale spijs en drank. Zo’n 75 standhouders presenteren hun waren; naast biologische producten ook schilderkunst en ander bijzonder handwerk.  

Energie
Het thema van deze Grietmarkt is ‘Vol Energie’. Daarom is, samen met Heuvelrug Energie, een Energiestraat ingericht. In dit straatje staan regionale standhouders die zich met duurzame energie bezighouden. Zij vertellen je alles over bijv. zonnepanelen of elektrische deelauto’s. Kinderen kunnen er leerzame proefjes doen met duurzame energie. Voor jong en oud zijn er ook presentaties over KlimaatGesprekken.

Biologische producten
De vertrouwde biologische deelnemers zijn van de partij, de Veldkeuken (brood en patisserie), De Paddenstoelenman, Powerpeul (lupineproducten) en De Hondspol (zuivel, kaas en worst), ClearChox (chocolade) en Huig van de Graaf (geitenkaas).Ook in tal van andere kramen kunt u lekkere en gezonde artikelen vinden.

Kunst
Geen Grietmarkt zonder regionale kunstenaars met handwerk, schilderijen, sieraden en keramiek. Voor de liefhebber zijn er interactieve deelnemers zoals Carla Beuving met haar leren tassen en accessoires. Tijdens de markt geeft zij demonstraties van leerbewerking.

De kinderen
Voor de kleintjes komt de grappige verhalenverteller van Berbar en zijn er muziekoptredens van Coen & Greetje. De oudere kinderen kunnen proefjes doen in de Energiestraat en een eigen leren onderzettertje maken met figuur- en letterstempels. 

Terras met muziek
Op het gezellige terras geniet je, met een biologisch hapje en drankje, van muzikale optredens van o.a. de jonge muzikanten Daan van Hasselaar en Myrthe Hendriks en de Nijmeegse formatie Songbird.

De Grietmarkt vindt plaats op zaterdag 11 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur op de Margaretha Turnorlaan in Amerongen, tegenover het Kasteel. De entree is gratis. Voor meer informatie, het programma en aanbod in de kramen: www.grietmarkt.nl

De Grietmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Utrechtse Heuvelrug, Mien van ’t Sant Fonds, Deur Financiële Diensten, NuytGroep en Remondis.