Waar subsidie tot ontwikkeling leidtMuseum de Oersprong

23-06-2017, 14:50 | Lezersnieuws | Wendy van Zwolgen

Dit jaar viert Museum de Oersprong zijn 5 jarig bestaan met een prachtige subsidie, uitgereikt door de provincie Gelderland, om de belangrijke doelen van het museum te ondersteunen.

Museum de Oersprong staat voor educatie, studie en een breed publiek kennis laten maken met de wetenschap van fossielen (paleontologie), mineralen (mineralogie) en algemene natuurhistorie/geologie.

Door middel van het geven van lezingen, workshops en het verrichten van rondleidingen, gegeven door ervaren vrijwilligers en conservatoren, draagt het museum bij aan de ontwikkeling van natuurhistorie en de kennis daaromtrent in Gelderland.

Dankzij de subsidie, afgegeven door de provincie, kan er nu op een professionele manier aan een brede groep geïnteresseerde workshops gegeven worden. In de workshops maakt men kennis met fossielen en mineralen en de leer daarvan. Daarnaast gaat men aan de slag met het zelf uithakken en prepareren van fossielen en/of mineralen.

Ook wordt het subsidiegeld besteedt aan educatie op basisscholen. In samenwerking met Erfgoed Gelderland is er lesmateriaal ontwikkeld welke bijdraagt aan de educatie van de natuurhistorie. Het lesmateriaal is gebaseerd op de actuele visie van lesgeven aan basisschoolkinderen en wordt met veel enthousiasme door zowel de leerlingen als de leraren ontvangen.

En als laatste maar zeker niet het minst belangrijke wordt een deel van de subsidie besteedt aan de ontwikkeling van het museum zelf. Elke zaterdag en zondag van april t/m oktober, kunt u terecht bij het museum en bent u welkom voor een kop koffie of thee terwijl u geniet van een prachtig uitzicht op een unieke locatie waar de weelderige natuur van onze mooie streek nog tot volle uiting komt.

Graag tot ziens in Museum de Oersprong!

Waalbandijk 12

4181 AN

Waardenburg

Openingstijden:

11:00 uur t/m 17:00 uur

Bezoek aan het museum op andere tijden is op aanvraag mogelijk. Ook voor grotere groepen.

Wanneer u interesse heeft in een bezoek op afspraak, workshop, lezing of het educatieve programma voor scholen, neemt u dan contact op met onze PR contactpersoon: Henri de Koning. Tel: 06 37 19 58 29

Of vul via de volgende link een boekingsformulier in: https://www.museumdeoersprong.nl/index.php//formulieren/workshop

Website: www.museumdeoersprong.nl

Mail: info@museumdeoersprong.nl

Natuurhistorisch museum de Oersprong is een divisie van stichting Dudley's Heritage Foundation en heeft een ANBI status.