• De turnsters van de 1e wedstrijd

    J. Harteman

Tweede voorwedstrijd voor 5e-divisie turnster ILO

21-01-2018, 23:10 | Lezersnieuws | J. Harteman

Zaterdag 20 januari vonden weer de eerste turnwedstrijden van 2018 plaats. Ditmaal was het de beurt aan de turnsters in de 5e divisie om richting Culemborg te reizen. Twaalf turnsters van gymnastiekvereniging I.L.O. mochten deze dag hun wedstrijd turnen.

De eerste wedstrijd begon 's ochtends vroeg voor Maan, Janne en Mirte in de categorie Jeugd 1 D2. Alle drie de dames lieten weer nieuwe elementen zien op de 4 toestellen. Zo turnde Maan op brug een zolendraai, Janne op vloer een overslag en Mirte voor het eerst een salto van de brug tijdens een wedstrijd. Ook de senioren mochten in de eerste wedstrijd naar Culemborg komen. Chantal, Janinka, Tessa, Laura en Gerjanne hadden allemaal niet geheel in hun dag. Hierdoor miste ze kostbare punten op verschillende toestellen. De turnsters behaalden respectievelijk de 9e, 11e, 14e, 15e en 19e plaats.

In de derde wedstrijd was het de beurt aan de categorie junior, waarin Loïs en Rinske uitkwamen. Beide dames startte goed op sprong maar konden dit gevoel niet vasthouden bij de overige 3 toestellen. Met hier en daar wat foutjes konden ze helaas niet meekomen met de andere turnsters. Ze behaalden respectievelijk 39.867 en 37.225 punten.

Sanne en Celine mochten in de vierde wedstrijd in de categorie jeugd 2 turnen. Sanne behaalde één van de hoogste scores op vloer en Celine behaalde zelfs de tweede score op sprong in haar categorie. Sanne behaalde uiteindelijk een mooie 5e plaats, maar Celine had helaas een blackout op brug waardoor ze een eind zakte in het eindklassement.