• Winnaars van de Betuwse Fruitrally trots bij hun voertuig en het gewonnen Flipje beeld.

    René van IJzendoorn

Tweede editie Betuwse Fruitrally trekt veel publiek

06-05-2019, 18:43 | Lezersnieuws | Rene

Afgelopen zondag 5 mei werd voor de tweede keer de ‘Betuwse Fruitrally´ georganiseerd in het centrum  van Tiel. De Betuwse Fruitrally vormde de aftrap van het toeristisch seizoen in Tiel, waarbij deelnemers in de vorm van een Cars & Coffee, gevolgd door een autorit van ca. 50 km, konden genieten van de prachtige Betuwe.

Het was een gezellige drukte en de tweede editie trok veel publiek. Op zondagochtend rond 10.00 uur stond Het Plein, Varkensmarkt, Kleibergsestraat en Waalkade al vol met oldtimers en bijzondere auto´s. Om 12.00 uur gingen de deelnemers van start voor de autorally. Het startschot werd gelost door wethouder Frank Groen jr, vergezeld door Flipje.

De autorit ging langs de vele boomgaarden, over dijken en door kleine Betuwse dorpen. Onderweg maakten de deelnemers een tussenstop bij Heerlijkheid Eck & Wiel.

Een deskundige jury, bestaande uit notaris Roland Kok, wethouder Frank Groen jr en oud-wethouder Henk Driessen, beoordeelde de meest bijzondere auto’s. De prijzen gingen dit jaar naar: Dhr. Vermeiren met een Abarth Extrema (categorie bijzondere auto’s), Dhr. Valks met een Chevrolet Corvette (categorie Oldtimers) en Fam. Vreeswijk met een Lotus Elise (categorie cabrio’s). De Betuwse Fruitrally is erg in trek. Naast een maximaal aantal deelnemers van honderd, was er ook veel publieke belangstelling voor dit evenement.

Bevrijdingsfeestfestiviteiten

Naast de Betuwe Fruitrally waren er ook diverse 5 mei vieringsactiviteiten in het centrum van de stad, zoals het ontsteken van het Bevrijdingsvuur bij Bellevue, een broodjes ‘dropping’ op de Waalkade en een kunstmarkt. 

De organisatie was in handen van ondernemersvereniging Hart van Tiel.

Voor een sfeerimpressie kijk op:  facebook.com/betuwsefruitrally