• Pierre Bokma staat in april op de planken in de nieuwe show van DE VERLEIDERS

    Raymond van Olphen

Toptoneel met grote namen in Schouwburg Agnietenhof Tiel

25-03-2019, 10:54 | Lezersnieuws | Anika

In de maanden april en mei staat het programma van Schouwburg Agnietenhof vol met prachtige toneelvoorstellingen. Er zijn moderne versies van bekende voorstellingen te zien, maatschappelijk betrokken stukken, maar ook klassiekers en nieuw werk. Stuk voor stuk toptoneel, mét veel grote namen: van Waldemar Torenstra, Jeroen Spitzenberger (o.a. ‘Divorce’ en ‘Oogappels’) en Bram van der Vlugt tot Victor Reinier (o.a. ‘Flikken Maastricht’), Anniek Pheifer en Pierre Bokma.

Orkater bijt op dinsdag 2 april het spits af met ‘237 redenen om door te gaan’; een vrolijke en ontroerende voorstelling met theatermakers Geert Lageveen en Leopold Witte over het leven en de dood.

Later die maand mag de Tielse schouwburg Toneelgroep Maastricht weer ontvangen. Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in ‘Noem het maar liefde’, de gloednieuwe komedie van Ilja Leonard Pfeijffer. Onlangs overladen met sterren in onder andere NRC en de Volkskrant: 

“(…) een feest van een voorstelling.” (…) “Geweldig ensemble leeft zich uit in seks, liefde en getob over intermenselijke verhoudingen.” (de Volkskrant *****)

Ook DE VERLEIDERS zijn eind april met een nieuwe voorstelling in de Agnietenhof te zien: ‘#niksteverbergen’. In dit veelbesproken toneelstuk nemen onder anderen George van Houts en Pierre Bokma online privacy en big data stevig onder de loep.

Toneelgrootheden: 2x Croiset op het toneel
Bijzonder is dat in ruim een maand beide broers Croiset op het toneel van de Agnietenhof staan. Toneelgrootheden Hans en Jules Croiset schitteren allebei met een sterke tegenspeler aan hun zijde. Hans Croiset is op donderdag 4 april samen met Elsie de Brauw te zien in het liefdevolle, intense toneelstuk ‘Heisenberg’ (Theater Rotterdam) en Jules Croiset speelt op vrijdag 17 mei samen met Victor Reinier in de thrillerkomedie ‘Een goed mens’.

Meer info & tickets
Bekijk het complete toneelprogramma in de Agnietenhof via http://bit.ly/AGN-toptoneel | www.agnietenhof.nl of kassa: St. Agnietenstraat 2 Tiel, 0344 67 35 00 | Of via de balie in Zinder: Rechtbankstraat 1, Tiel, alleen PIN.