• Staand: Richard Hoek, Wilma Udo, Janis Bom, John van Zanten, Nick Verweij, Janneke Schot, Lia Baauw, Arjo Verweij en Patrick Verweij. In het midden: Jeanet Pesulima, Willeke Dirksen. Onder: Ed Brekelmans, Jolanda van Wijk en Jan Schipper

    Elly Schipper
  • De toneelspelers na het opvoeren van het toneelstuk: Bed & Breakfast tegenover de pastorie!

    Elly Schipper

Toneelstuk v.v. B.Z.S. groot succes!

18-03-2019, 20:32 | Lezersnieuws | Gerda

Beusichem, 16 maart 2019

Onder grote belangstelling heeft de toneelgroep van v.v. B.Z.S. twee avonden (vrijdag 15 en zaterdag 16 maart jl.) het toneelstuk “Bed & Breakfast tegenover de Pastorie” op de planken  gezet. Dit vond plaats in de grote zaal van Dorpshuis ´t Zoetzand te Beusichem.

Traditiegetrouw wordt op de dag voor de feestavond, welke v.v. B.Z.S. ieder jaar voor haar leden, sponsoren en belangstellenden houdt, een toneelavond georganiseerd, in samenwerking met het “55+ Ontspanningscomité Beusichem-Zoelmond”. Deze vrijdagavond werd, in een overtreffende trap, door ruim 250 belangstellenden bezocht. Maar ook de jaarlijkse feestavond zelf, werd overtroffen door ruim 300 gasten. Tijdens deze feestavond, welke dit jaar in het teken stond van het 75-jarig jubileum van v.v. B.Z.S., werd ook het 30-jarig jubileum van de toneelgroep niet vergeten.

Onder regie van Peter van Gameren begon Willeke Dirksen haar toneeldebuut, waarna ze na het overlijden van Harrie van Stein, in zijn voetsporen stapte. Ze  is uitgegroeid tot een waanzinnig goede regisseuse. De spelers en speelsters wisselen jaarlijks. Hebben soms door werkzaamheden elders geen tijd, maar zijn toch altijd in een terugkerende stand, zodat Willeke, altijd kan kiezen uit een vast team van spelers en medewerkers.

Als kers op de taart schreef Willeke Dirksen dit jaar zelf het toneelstuk. Een schitterend toneelstuk waar een professional jaloers op zou zijn. De meningen van het publiek waren twee avonden unaniem: geweldig goed gespeeld en een fantastisch geschreven stuk.                       Dit alles onder regie van een super vrouw: Willeke Dirksen!