• De B1 van Tiel '72 viert feest in Tilburg

    Tiel'72

Tiel '72 B1 wordt derde op NK 1e Klasse

25-06-2019, 08:16 | Lezersnieuws | Linsey

Na een zeer succesvol zaalseizoen waar de B-Junioren van Tiel ‘72 tweede werden, werd er in de eerste klasse op het veld ook weer meteen gas gegeven. Op een klein slippertje na werden alle wedstrijden gewonnen en was plaatsing voor weer een NK een feit.

Dit keer ging de reis naar Tilburg en gelukkig waren er ook weer veel supporters bij, ondanks het feit dat Tiel ‘72 C1 ook het NK speelde in Ridderkerk waardoor een deel van de fanatieke supporters er dit keer niet bij was.

De eerste wedstrijd tegen Fiducia verliep moeizaam en ondanks dat Tiel twee keer op voorspong kwam, werd de wedstrijd toch met 8-9 verloren. In de volgende wedstrijd werd er gespeeld tegen de latere kampioen Valto en in een bloedstollende wedstrijd werden de punten verdeeld: 7-7. Vervolgens was Spirit de tegenstander en moest er gewonnen worden om nog kans te maken op de derde plaats. Tegen deze sterke tegenstander ging de wedstrijd lang gelijk op, maar werd er in de slotfase met 9-7 gewonnen en was plaatsing voor de wedstrijd om de derde plaats een feit.

Om derde te worden moest er worden afgerekend met een oude bekende van het NK in de zaal: Albatros. In het begin ging de wedstrijd nog gelijk op, maar na de 5-4 gaf Tiel de voorsprong niet meer uit handen. Uiteindelijk werd er redelijk eenvoudig gewonnen met 10-6. Deze knappe derde plaats werd uitbundig gevierd met de meegereisde supporters. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door Valto dat in de finale na verlenging HKV/Ons Eibernest versloeg. Al met al dus een fantastisch seizoen voor de B1: twee keer heel dicht bij de winst op een NK-toernooi en promotie naar de Hoofdklasse zowel op het veld als in de zaal.

Doelpuntenmakers voor de B1 op het NK:

Niels van der Vlerk: 7
Merlijn Köhler: 7
Naomi Coenhein: 6
Robbin de Vries: 4
Arianne Monhemius: 3
Thomas van Maurik: 3
Tijn van Ommeren: 3
Matthijs van Tilborg: 1

Tiel’72 was niet alleen vertegenwoordigd met spelers op het NK 1e Klasse in Tilburg, want ook onze scheidsrechter Sander Maijenburg was aanwezig. Hij mocht zelfs de finale tussen Valto en HKV/Ons Eibernest fluiten.