• Toneelgroep T-jater is klaar voor The Christmas Candles

    Dinie van Oort

Sprookjesachtige kerstsfeer tijdens theatervoorstelling The Christmas Candles

17-12-2018, 10:15 | Lezersnieuws | Dinie

‘Kleed je warm en laat je betoveren’, dat is de boodschap die Toneelgroep T-jater meegeeft aan haar kerstvoorstelling ‘The Christmas Candles’. Deze gratis toegankelijke voorstelling is te zien op zaterdag 22 december van 19:30 tot 20:30 uur en op zondag 23 december van 15:00 tot 16:00 uur. Op het Marktplein in Geldermalsen bouwt de toneelgroep daarvoor een heus openluchttheater.

Het is weer een klein spektakel vol verhalen, theater, muziek en dans, dat Toneelgroep T-jater zal laten zien. Initiatiefneemster Dinie van Oort is trots. “Het is een mooie groep enthousiaste mensen die intussen al een paar maanden werkt aan deze bijzondere voorstelling.” Zes volwassenen en zeven kinderen spelen op het podium - de trap op het marktplein - in een decor waaraan in alle zorgvuldigheid is gewerkt door de decorbouwers. “En alles wordt compleet gemaakt door het licht en geluid van de vier man sterke techniekploeg.”

De voorstelling begint met een eenzame herder die in de velden rond Bethlehem zit. Hij past op de schapen, terwijl zijn vrienden naar een stal in Bethlehem zijn gegaan om een bijzonder kind te zoeken. De herder vindt het een beetje eng, zo alleen in de donkere velden, want terwijl hij daar zit hoort en ziet hij flarden van verhalen. Gelukkig kriebelen er lichtjes door de verhalen heen en lopen alle verhalen goed af. Uiteindelijk besluit de herder toch ook naar Bethlehem te gaan.

Samen met deze herder is het publiek getuige van vier klassieke verhalen in een omlijsting van een vertelling over de wonderen van kerstmis en verschillende bekende kerstliedjes. “Het is een concept dat werkt”, vertelt Dinie. “Maar natuurlijk willen we blijven verrassen.” Voor deze voorstelling is er extra aandacht gegaan naar de aankleding van de acteurs. Waar eerder nog gewerkt werd met omslagdoeken, een eenvoud die ook zijn charme had, pak Toneelgroep T-jater nu uit met echte kostuums. “Maar wel net zo kleurrijk als in vorige jaren”, vertelt Dinie. “Zo hopen we het publiek weer en nog meer te betoveren.”

Voor extra comfort voor het publiek worden er enkele patio-heaters geplaatst en worden er hapjes en drankjes verzorgd door restaurant PrinsHeerlijk. Bij slecht weer wordt de voorstelling gespeeld in de kerk op de hoek van de Emmalaan en de Lomanlaan. Berichten hierover zullen in de dagen voor de voorstelling via de website en de Facebook-pagina van Toneelgroep T-jater worden gedeeld.