• Groepsfoto

    William Hoogteyling

Scholieren maken kennis met werken in de zorg

21-03-2019, 15:16 | Lezersnieuws | Ellen

55 mavo leerlingen van het Lingecollege in Tiel hebben op 20 en 21 maart bij Santé Partners kennis gemaakt met werken in de zorg. Deze activiteiten vonden plaats in het kader van de Lingeweek die door het Lingecollege werd georganiseerd. Op deze manier maakten ze kennis met werken in de zorg Dit kan hen helpen bij het maken van de juiste keuze voor een vervolg opleiding.

 

Programma en activiteiten

Op de eerste kennismakingsdag hebben de scholieren diverse verpleegtechnische handelingen verricht en hulpmiddelen mogen gebruiken. Bloedsuikerwaarden werden bepaald, de bloeddruk werd gemeten, ze trokken elkaar steunkousen aan, er werd hen geleerd hoe een been ingezwachteld moest worden en ze namen diverse tilliften in gebruik. Daarnaast werd er op een van de locaties een escape room ingericht, waarbij de scholieren moesten zien te achterhalen wat een bewoner met dementie duidelijk probeert te maken aan de hand van diverse aanwijzingen. Ook namen ze deel aan een Triple C workshop waarin ze leerden welke behandelmethode mogelijk is bij moeilijk verstaanbaar gedrag.

Op dag twee maakten de scholieren nader kennis met de cliënten. Samen met de cliënten nemen ze deel aan diverse activiteiten, waardoor zij in contact komen met de diverse doelgroepen in de zorg.

 

Jaarlijks terugkerende samenwerking

Voor het derde opeenvolgende jaar hebben de organisaties ’s Heeren Loo, Zorgcentra de Betuwe en Santé Partners dit tweedaagse programma aangeboden aan de mavo van het Lingecollege in Tiel. De afgelopen twee jaar is dit programma aangeboden in het kader van de week van Zorg en Welzijn, met als doel onze jongeren te enthousiasmeren en te informeren over het werken in de zorg en welzijn.
Jongeren worden al vroeg voor de keuze gesteld welke studierichting zij in willen slaan. Deze twee dagen zijn een uitgelezen kans voor de scholieren om alvast nader kennis te maken met het werken in de zorg.  

 

Over Santé Partners

Met belevingsgerichte zorg en ondersteuning in de eigen leefomgeving activeren we de kracht van mensen en dragen zo bij aan hun welbevinden en vitaliteit. Dat doen we vanuit het gedachtegoed positieve gezondheid. Zo geven we vorm aan onze missie; het ondersteunen van mensen zodat zij kunnen leven, wonen en meedoen zoals zij dat willen.

Over ’s Heeren Loo

's Heeren Loo helpt mensen met een verstandelijke beperking en/of andere beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen. Van jong tot oud, in bijna heel Nederland. Dat doen we samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking.

Over Zorgcentra De Betuwe

Al meer dan 50 jaar bieden wij ouderenzorg in het Rivierengebied. Onze wortels liggen in de lokale woon-zorgcentra en de laatste jaren hebben we ons doorontwikkeld tot een eigentijdse en tikkeltje eigenwijze (thuis)zorg- en welzijnsorganisatie voor senioren in de regio.