Oud-Tielenaar oud-voetbalinternational Simon Tahamata bij Walking Football

21-09-2018, 22:48 | Lezersnieuws | Vic

Ajacied Simon Tahamata te gast bij Theole en Walking Football Maluku Tiel

Opgegroeid in de molukse wijk in Tiel West, waar hij op straat het voetballen leerde van de oudere molukse jongens, bracht hij het tot het nederlands elftal, waar hij in 1979 in debuteerde en 21 wedstrijden bij speelde. Hij voetbalde in zijn jeugd bij Theole en bij de Tielse molukse club CHANS, en ging daarna naar Ajax om via Standaard Luik in België, Feijenoord, en weer Belgische clubs Beerschot en Germinal Ekeren, later daar ook als jeugdtrainer, wat hij ook deed bij de Arabische club Al Ahli. Uiteindelijk weer in 2014 bij Ajax terug maar dan als trainer van de jeugdopleiding van de Amsterdamse club, wat hij anno 2018 nog steeds doet. Daarnaast heeft Simon een eigen Simon Tahamata Soccer Academy, waar jeugdspelers met een moeilijk karakter zich kunnen ontwikkelen.

Deze molukse oud-Tielenaar is vrijdagochtend 28 september vanaf 10.00 uur te gast op het complex van de Tielse voetbalvereniging Theole bij de Walking Footballtoernooi van Theole (Betuwse Bikkels). Maar hij is daar ook te gast bij de presentatie van wat Walking Football is, voor de Tielse molukse ouderen van 55 jaar en (veel) ouder van wie velen gepensioneerd zijn en een lange actieve voetbalverleden hadden. Het Nationaal Ouderenfonds en de KNVB zetten Walking Football op voor migranten, maar speciaal ook voor molukse ouderen, zoals onder meer in Tiel.

Simon Tahamata gaat ook een balletje trappen met de molukse ouderen, op het veld, direct na de presentatie over Walking Football door de molukse KNVB worldcoach Joop Kols, werkzaam voor het Nationaal Ouderenfonds.

Molukse ouderen worden voor de presentatie uitgenodigd, en kunnen daarna het veld op. Ze moeten dan wel hun voetbalschoenen of gympies onder het stof vandaan halen.

Iedereen is van harte welkom, ook als toeschouwer bij het toernooi.

 

Info over het toernooi van de Betuwse Bikkels van Theole: Johan van den Heuvel, voorzitter.

Info over Walking Football Maluku Tiel: Vic Latumahina, Frits Manuhutu of Laurens Saptenno (Initiatiefgroep Walking Football Maluku Tiel), vic.latumahina@telfort.nl