• New Cool Collective

    IAMKAT

New Cool Collective en De Raad van Toezicht in Zinder Tiel!  

22-05-2018, 16:34 | Lezersnieuws | Ingrid

New Cool Collective en De Raad van Toezicht komen naar Zinder Podium op zaterdag 26 mei! Voor New Cool Collective is het een bijzonder jaar. De band bracht het album Electric Monkey Sessions 2 uit en de band bestaat maar liefst 25 jaar. Ook voor De Raad van Toezicht is het een bijzonder optreden. Docenten van Zinder Educatie Teun Creemers (bas) en Philipp Frenzel (toetsen) staan dit keer op het podium in plaats van in het leslokaal. De zaal gaat open om 20.00 uur en een kaartje kost €15,- en is verkrijgbaar aan de deur en via www.zinder.nl. 

New Cool Collective 2018 wordt een feestelijk jaar voor New Cool Collective. Het voorjaar staat in het teken van het onlangs verschenen album Electric Monkey Sessions 2 én de band bestaat maar liefst 25 jaar! Kortom: ze staan het hele jaar volop in de schijnwerpers. De nieuwe plaat van de achtkoppige band is de opvolger van het in 2014 verschenen en alom geprezen album Electric Monkey Sessions. Voor dit vervolg dook de achtkoppige band wederom de Amsterdamse Electric Monkey studio in met het idee een nog rauwere en analoge sound na te streven. De Raad van Toezicht De Raad van Toezicht is een twaalfkoppige formatie uit Arnhem. De band beleefde in 2016 zijn doorbraak en was te zien op de (hoofd)podia van veel grote jazzfestivals in Nederland, waaronder het prestigieuze North Sea Jazz festival. De muziek is ontstaan uit de poel van interesses en invloeden van de bandleden, die uiteenlopen van knallende rock tot Afrikaanse muziek, latin en zelfs westernmuziek. Maar jazz en funk zijn de basis ingrediënten waar De Raad zijn spontaniteit en sterke groove vandaan heeft.

Locatie: Zinder Tiel, Rechtbankstraat 1, Tiel. De zaal is te bereiken via de secundaire ingang aan het John van Burenplein. Datum: Zaterdag 26 mei. Deur gaat open om 20.00u. Entree is 15 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur en via www.zinder.nl   

Meer informatie over het volledige programma van Zinder Podium is te vinden via de facebook. www.facebook.com/zinderpodium.