• René van Kooten en Brigitte Heitzer als Ché en Eva Perón in ‘Evita’

    Roy Beusker

Musicalklassieker ‘Evita’ terug in Agnietenhof Tiel!

12-02-2019, 13:28 | Lezersnieuws | Anika

Het meesterwerk van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber is terug in de Nederlandse theaters. De nieuwe, groots opgezette Nederlandse versie van de musical ‘Evita’ is overladen met sterren en awards. Op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart en op zondagmiddag 10 maart is de voorstelling te zien in Schouwburg Agnietenhof in Tiel.

Brigitte Heitzer en René van Kooten spelen de hoofdrollen in de wereldberoemde musical. Na het winnen van tv-programma ‘Op zoek naar Evita’, schitterde Brigitte Heitzer in 2007 avond na avond op het toneel als Eva Perón. Ruim tien jaar later kruipt ze wederom in de huid van de Argentijnse first lady, met naast haar René van Kooten als Ché en Paul Donkers als Juan Perón.

“Brigitte Heitzer zingt in deze ‘Evita’ nog expressiever en met een nog groter stembereik dan toen ze in 2007 zo overtuigend debuteerde.” (NRC ****)

Overladen met sterren, awards én meer dan 100.000 bezoekers
De nieuwe musicalversie is overal lovend ontvangen. Bezoekers zijn zeer enthousiast en ‘Evita’ werd in de pers overladen met sterren. Ook aan prijzen ontbreekt het niet: onlangs wonnen Brigitte Heitzer en René van Kooten een Musical Award voor hun hoofdrollen in de musicalklassieker. Vandaag werd bovendien bekend dat er maar liefst 100.000 kaarten voor de voorstelling zijn verkocht sinds de première, ruim drie maanden geleden.

Geliefd bij haar volk, gehaat door de elite
‘Evita’ gaat over de ambitieuze Eva Duarte, die het van tweederangs actrice tot first lady en machtigste vrouw van Argentinië schopte. Geliefd bij haar volk, gehaat door de elite en omstreden tot op de dag van vandaag. Begeleid door een negenkoppig liveorkest klinken prachtige hits als ‘Don’t Cry For Me Argentina’ en ‘You Must Love Me’.

Meer info & tickets
Brigitte Heitzer, René van Kooten e.a. - ‘Evita’ | vrijdag 8 & zaterdag 9 maart, 20.00 uur | zondag 10 maart, 14.30 uur | Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof | Meer informatie en tickets: www.agnietenhof.nl of kassa: St. Agnietenstraat 2 Tiel, 0344 67 35 00 | Of via de balie in Zinder: Rechtbankstraat 1, Tiel, alleen PIN.