• Overdracht van de sleutels van de bakwagen

    Maartje van den Berg

LEO op het Lingecollege

20-12-2016, 09:51 | Lezersnieuws | Maartje van den Berg

In het Rivierengebied is de opleiding Transport & Logistiek bij het Lingecollege een oude bekende. Sinds dit schooljaar is er door veranderde wetgeving gestart met de opleiding Logistiek, Economie en Ondernemen (LEO), een samenvoeging van de oude onderwijsrichtingen Handel & Administratie en Transport & Logistiek.

Deze nieuwe examenrichting bereidt leerlingen voor op een vervolgopleiding in 2 richtingen die in Tiel en omgeving veel mogelijkheden bieden op de arbeidsmarkt. Dat is de commerciële sector waar leerlingen kennis maken met administratie, commercie en verkoop. En, met onze logistieke hotspot Medel in het achterhoofd, leiden wij onze leerlingen op voor een toekomst in de wereld van transport en logistiek. Dit alles wordt op een zo realistisch mogelijke manier vorm gegeven. Leerlingen werken in een winkelsetting, in een nagebouwd magazijn, pikken orders en laden en lossen vracht.

Juist het laden en lossen heeft onlangs een extra dimensie gekregen door de aanschaf van een echte, volledig functionerende bakwagen (Vrachtwagen met goederenlift). Samen met de firma Van Mourik uit Tiel is gekeken naar mogelijkheden om de leerlingen kennis te laten maken met echte werk. Door de aanschaf en het plaatsen van een bakwagen op het schoolterrein leren de leerlingen niet alleen laden (met het daarbij behorende laadplan) en lossen, maar ook maken ze kennis met de elektrische systemen, de tachograaf en praktisch onderhoud zoals bandenspanning meten. Dit alles geeft de mogelijkheid om de leerlingen praktisch kennis te laten maken met een van de aspecten die worden aangeboden bij Logistiek, Economie & Ondernemen.