• Kermiskoe

    eigen foto

KERMISKOEK BIJ TIELOLOGIE

14-11-2017, 15:40 | Lezersnieuws | Marjon de Lange

Volksuniversiteit West Betuwe locatie Tiel herhaalt samen met historici Emile Smit, Peter Schipper en Aart Bijl, de BATO en Waardevol Tiel de lezingcyclus Tielologie, Tiel en de Tielerwaarden.

Bakker van Ooijen, zelf een ''Tieloloog'' is blij met dit initiatief en stelt spontaan weer een schaal echte Tielse Kermiskoek ter beschikking voor de deelnemers om van te genieten tijdens de laatste lezing op 22 november as. Zo zijn zij in de gelegenheid om ook ''historie te proeven''.

De kennis over Tiel van Bakker van Ooijen zelf is verbazingwekkend, hij heeft dit oa opgedaan tijdens zijn enthousiaste speurtocht naar de historie van de befaamde Tielse Kermiskoek, inmiddels Cultureel Erfgoed waarmee Bakker van Ooijen hofleverancier is.

Dit is voorlopig de laatste lezing uit de lezingcyclus Tielologie als samenwerking tussen Waardevol Tiel, de Oudheidkamer en de BATO (werkgroep archeologen van de Oudheidkamer) en Volksuniversiteit West Betuwe. In het voorjaar worden voor de deelnemers nog een fietstocht en een stadswandeling aan de hand van dit thema gehouden.