• Jongens B kampioen

    GO'97

Jongens B GO'97 kampioen

24-04-2018, 11:12 | Lezersnieuws | Renate

Op zaterdag 21 april speelde de Jongens B van volleybalvereniging GO’97 de beslissende wedstrijd om het kampioenschap. De winnaar van deze spannende wedstrijd zou kampioen worden. De tegenstander, DOSKO uit Stolwijk, had thuisvoordeel en een sporthal vol supporters. Het waren echter de jongens van GO’97 uit Geldermalsen die aan het langste eind trokken en zich kampioen tweede klasse mogen noemen.

Beide teams begonnen de wedstrijd met evenveel punten maar DOSKO had een beter doelsaldo en daarom was voor hen een gelijkspel genoeg. Het team uit Geldermalsen moest minimaal met 1-3 winnen om de felbegeerde schaal te veroveren. In een volle sporthal in Stolwijk lukte het de bezoekers om de eerste set te winnen. Ondanks dat het oorverdovende geluid van de fans van DOSKO niet minder werd, bleven de jongens van GO’97 als team spelen en werd ook de tweede set gewonnen.

In de derde set lukte het GO niet om bij de les te blijven en mede door veel slordige fouten moest GO de set uit handen geven. DOSKO pakte niet alleen de derde set maar was weer helemaal terug in de race om het kampioenschap.

Het kwam aan op de vierde en laatste set. Het publiek liet van zich horen en de sporthal had veel weg van een Romeinse arena. Net als in de derde set was het DOSKO dat steeds een paar punten voor op GO bleef en zich op die manier naar het kampioenschap knokte. Maar bij de stand van 24-19 won GO een punt en mocht serveren. Auke hield z’n hoofd koel en met een hele goede en constante service beurt werd punt voor punt binnengehaald waardoor de verdediging van DOSKO onzeker werd. Op matchpoint voor GO was de spanning om te snijden maar ook de laatste service van Auke was raak; GO’97 kampioen!

Terwijl de jongens van GO’97 het kampioenschap vierden en de schaal en medailles kregen uitgereikt, werd het stil in de sporthal. Het jongensteam kan terugkijken op een mooi seizoen dat zich onder de leiding van trainer/coach Bart naar een hogere klasse heeft ontwikkeld.