Heren GO’97 dit seizoen helaas net geen kampioen

10-03-2019, 17:14 | Lezersnieuws | Volleybalvereniging GO'97

Het hele volleybalseizoen 2018-2019 werd de competitie in de derde klasse gedomineerd door twee teams en deze twee teams GO’97 en VCV moesten het dit weekend in Geldermalsen tegen elkaar opnemen. In de heenwedstrijd in Veenendaal aan het begin van het seizoen kwam GO duidelijk tekort en verloor redelijk kansloos met 4-0.

De goed gevulde tribunes, vooral met supporters van VCV, zorgden voor een prima sfeer tijdens de beslissende wedstrijd voor het kampioenschap. Ook deze keer bleek dat VCV toch echt een maatje te groot was en terecht kampioen wordt over enkele weken. In een sportieve wedstrijd verloor GO met 1-3 en staat nu 5 verliespunten achter op de koploper met nog slechts 2 wedstrijden te spelen.

Met een brede selectie van 12 spelers, gemiddeld ongeveer 20 jaar jonger dan bij GO’97, speelde VCV duidelijk voor de winst. Op alle fronten werd de thuisploeg afgetroefd. GO had het vooral lastig om de pass goed bij de spelverdeler te krijgen, waardoor aanvallend geen vuist gemaakt kon worden. Overtuigend gingen de eerste drie sets (en daarmee de winst in de wedstrijd) met achtereenvolgens 21-25, 15-25 en 22-25 naar de bezoekers uit Veenendaal.

GO’97 besloot in de laatste set nog één keer alles te geven om toch een goed gevoel aan de wedstrijd over te houden. Met een knappe 25-18 winst kreeg de ploeg uit Geldermalsen loon naar werken. Hoewel het kampioenschap er niet meer in zit kan GO terug kijken op een prima seizoen, waarin slechts 1 team beter presteerde. Voor volgend seizoen wordt het vooral belangrijk om de huidige (te) smalle selectie bij elkaar te houden en indien mogelijk enkele nieuwe spelers toe te voegen.