• Anne de Man (midden) districtkampioen 2018

    Hellas Tiel

Hellasturnster Anne de Man districtkampioen 2018

18-03-2018, 21:54 | Lezersnieuws | Theo

Anne de Man mag zich het hele jaar districtkampioen noemen in de instapklasse nationaal 3. Anne mocht samen met haar clubgenoten Nienke van Mourik en Geneva Groenewald starten op het onderdeel vloer en begonnen de wedstrijd toch wat onzeker. Gelukkig schudde ze de zenuwen snel van zich af en werden er schitterende oefeningen neer gezet op het onderdeel sprong en balk. Anne bleek op deze twee toestellen ook de beste. Anne en Nienke turnde beiden een prachtige rekoefening, maar werden toch wat ondergewaardeerd met de scores. Anne nam het goud in ontvangst en Nienke pakte keurig een bronzen medaille. Geneva was niet constant genoeg voor een hoge klassering.

Mila van de Veen en Daniella Mutanga turnden geen vlekkeloze wedstrijd. Ze turnde beide een keurige en overtuigende balkoefening. Op vloer ging echter helemaal mis bij Daniella. Haar eerste acroserie verliep niet zonder fouten en in de laatste serie ging ze zelfs onderuit, wat haar veel aftrek gaf. Mila turnde juist een zeer mooie oefening op vloer met heel veel flair in de uitvoering. Op sprong kwamen ze beide niet uit met de aanloop van de wedstrijdsprong, een val voor Daniella en slechts een arabier voor Mila. Mila eindigde hierdoor naast het podium.

Bij de pupillen 1 en 2 ging het al bij het eerste toestel mis. Daantje Belgers overstrekte haar knie met de landing van haar streksalto en moest de wedstrijd staken. In de andere baan ging het mis met de opsprong van de balk bij Nadesh van Verseveld. Na wat bemoedigende woorden van de trainster kon ze zichzelf toch herpakken en een keurige balkoefening neerzetten. Nadesh turnde een fantastische meerkamp met drie maal een top 2 score op een toestel. Nadesh sloot deze enerverende wedstrijd af met een 3de plaatst in het eindklassement. Hind Hassoun turnde een prachtige balk en brugoefening en eindigde keurig in de top 10. Hind is terugkomend van wat kleine blesssures en begint weer haar ritme op te pakken. Bij de pupillen-1 turnde Maud Vermaas een nette westrijd, ondanks dat ze de laatste tijd in de lappenmand zit. Jana Rajman mistte een acrobatische serie op vloer en rek werd ook bij haar ondergewaardeerd. Diede Beek eindigde als enige in de top 10, maar turnde op de automatische piloot.

Bij de junioren turnde Laurie Ton haar beste wedstrijd van het seizoen. Ze bleef net voor het podium steken met nog geen 0,10 verschil met het brons en 0,30 naar het zilver. Blanca van der Veer zat niet in de wedstrijd en heeft op geen enkel toestel laten zien wat ze kan.