• De Agnietenhof heeft als enige theater in Nederland ‘Halka’ op de planken staan

    Richard Haughton

Grote Oerol-hit ‘Halka’ komt exclusief naar de Agnietenhof in Tiel: succesvolle circusshow van Marokkaanse Groupe Acrobatique de Tanger

17-01-2019, 17:03 | Lezersnieuws | Anika

‘Halka’ door Groupe Acrobatique de Tanger was dé hit op Oerol 2017. In de voorstelling worden traditionele Marokkaanse elementen gecombineerd met moderne circuskunst, zoals dit gebeurt op het strand van Tanger. Dit theaterseizoen komt het gezelschap terug naar Nederland met deze bijzondere voorstelling, die op dinsdag 5 februari exclusief in Schouwburg Agnietenhof te zien is.

Acrobatiek wordt in Marokko op hoog niveau beoefend door vele ‘troupes’ en families. Op het strand van Tanger komen al decennialang groepen acrobaten bij elkaar om te trainen, van elkaar te leren en elkaar de loef af te steken. Sanae El Kamouni bracht de acrobaten in contact met Europese theatermakers en richtte zo Groupe Acrobatique de Tanger op. De eerste voorstelling ‘Taoub’ bleek een schot in de roos. Sindsdien speelt het Marokkaanse gezelschap internationaal voor enthousiaste, volle zalen.

Traditionele Marokkaanse elementen gecombineerd met moderne circuskunst
De twaalf acrobaten, zangers en muzikanten combineren in de voorstelling ‘Halka’ traditionele elementen met moderne circuskunst. Ze keren terug naar het strand, waar mensen komen om te spelen, flirten en ontspannen. In de voorstelling speelt het gezelschap met de wetten van de zwaartekracht. Voor ‘Halka’ werkt Groupe Acrobatique de Tanger samen met Abdeliazide Senhadji; dé godfather van acrobatiek en bezieler van het befaamde circuscollectief Cie XY.

"Het is onvoorstelbaar met hoeveel energie, precisie, enthousiasme en concentratie deze mannen en vrouwen deze mooi gedoseerde voorstelling neerzetten.” (Theaterkrant ****)

Meer info & tickets
Groupe Acrobatique de Tanger - ‘Halka’ | dinsdag 5 februari 2019, 20.00 uur | Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof | Meer informatie en tickets: www.agnietenhof.nl of kassa: St. Agnietenstraat 2 Tiel, 0344 67 35 00. Of via de balie in Zinder: Rechtbankstraat 1, Tiel (alleen PIN).