• geslaagde leerlingen

    Ineke Overweg (BSA docent)
  • geslaagde leerlingen

    Ineke Overweg (BSA docent)

Diploma uitreiking Brede School Academie Tiel

10-07-2018, 20:45 | Lezersnieuws | Anouk

Afgelopen week hebben 15 kinderen in Tiel hun Brede School Academie (BSA) diploma ontvangen. Kracht, ambitie en leergierigheid zijn peilers van de BSA, dat hebben deze kinderen waargemaakt. Waar andere kinderen na schooltijd gingen spelen met vrienden, vertrokken deze kinderen naar de BSA. Met een prachtig diploma en een goed uitstroom-advies gaan deze leergierige kinderen volgend jaar naar de middelbare school. De ambitie om naar het Havo of het VWO te gaan is voor veel kinderen werkelijkheid geworden.

De BSA besteedt wekelijks 3 uur extra tijd aan begrijpend lezen en woordenschat. Na schooltijd hebben de leerlingen kranten gelezen, gedebatteerd, onderzoek gedaan en boeken gelezen, zodat deze talentvolle kinderen hun taalniveau konden verbeteren. De BSA wordt mogelijk gemaakt door samenwerking tussen verschillende betrokken partijen. De gemeente Tiel subsidieert de BSA, ook de schoolbesturen OPO-R, COPB en SKOR leveren een bijdrage. SportFriends speelt een coördinerende rol, de bibliotheek participeert in de BSA in het kader van leesbevordering. De leerlingen en ouders zijn ook erg betrokken bij de BSA. En de kinderen worden opgeleid door excellente BSA docenten.

Vanwege het grote succes kan er komend schooljaar een derde groep BSA leerlingen starten in Tiel. Tot nu toe konden leerlingen van de basisscholen de Regenboog, De Achtbaan en Prins Willem-Alexanderschool (locatie Centrum) deelnemen. Het komende schooljaar zullen er ook leerlingen van basisschool Prins Willem-Alexanderschool (locatie West), Prins Mauritsschool (locatie West), Molenwerf en Floriant mee doen.