Battle scholen tegen kinderarmoede

18-01-2019, 15:18 | Lezersnieuws | Ton

In samenwerking met mediapartner RegioTV Tiel gaat de stichting Kinderen van de voedselbank in 2019 diverse acties opzetten in Gelderland. Met het streefbedrag van € 50.000,- kan de stichting 1000 pakketten met nieuwe kleding, nieuwe schoenen en leuk nieuw speelgoed verstrekken aan kinderen in Gelderland, die onder de armoedegrens leven.

Eén van de acties is The Battle of Schools, waarin voornamelijk basisscholen het tegen elkaar opnemen om zoveel mogelijk klavertjes 4 te verkopen voor het goede het goede doel. Elke school is vrij om daar omheen nog meer acties bedenken, om uiteindelijk een zo hoog mogelijke opbrengst te halen.

The Battle of Schools is niet alleen heel erg leuk, maar bovendien van bijzondere educatieve waarde. Door informatie rond de actie wordt het voor de kinderen duidelijk dat er een heel veel kinderen zijn in Nederland, waarvoor eten, drinken, vrolijk zijn en overal aan meedoen, niet vanzelfsprekend is.

Binnen de regio’s waar de scholen tegen elkaar om de hoogste opbrengst strijden, wordt een regiowinnaar uitgeroepen. De stichting komt dan met RegioTV Tiel op de winnende school om een mooie beker uit te reiken.

Aan het eind van het jaar wordt de school met de hoogste opbrengst uitgeroepen tot de grote winnaar van The Battle of Schools. Aan deze school wordt de Super Cup uitgereikt door één van de ambassadeurs van de stichting, Fajah Laurens of Dries Roelvink.

The Battle of Schools zal worden gevolgd door  mediapartner RegioTV Tiel en wordt ook door dit TV-station uitgezonden. Tevens komen de filmpjes op de facebookpagina van de zender.

Wilt u meer informatie over The Battle of Schools of uw school hiervoor opgeven, dat kan dat via thebattle@kinderenvandevoedselbank.nl

Doe mee! Verzin een eigen actie met je vereniging, je bedrijf, je familie of alleen. Want de opbrengst van twee door je kinderen gebakken cup cakes dragen ook bij aan het goede doel.