• Deelnemers Roel Boermaloop

    Digitaal Tiel - Martijn van Rossum
  • Aan de start

    Martijn van Rossum

Achtste Roel Boermaloop opnieuw voor de Lichtjesactie

01-03-2019, 10:19 | Lezersnieuws | gert

Altijd al willen wandelen of lopen in je eigen tempo voor een goed doel? Dan is nu je kans, want op 31 maart start de traditionele Roel Boermaloop vanaf het Ziekenhuis Rivierenland in Tiel met verschillende afstanden zowel voor wandelaars als hardlopers.

Deze goede doelen loop wordt voor de 8ste keer georganiseerd door de Tielse atletiekvereniging Astylos als herinnering aan het in 2013 aan kanker overleden Astylos-lid, Roel Boerma. Alle inkomsten van het inschrijfgeld (€ 5,00 pp) zijn bestemd voor de “lichtjesactie” van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland.

Op 31 maart om 09:00u start de 1ste groep wandelaars voor de 15 en 21,5 km, daarna de 2de groep om 09:30u voor 10,5km en de 3de om 10:00u voor 5 km.

De hardlopers starten om 10:00u voor de 15 en de 21,5km met om 11:00u de jeugd voor 1,5km en alle anderen voor de 2,5km, 5km, 7,5km of 10,5km. 

Inschrijven kan tussen 08:45 en 10:45 bij de hoofdingang van het Ziekenhuis. U kunt gratis parkeren op het parkeerterrein van het Ziekenhuis.

Er is koffie en thee en natuurlijk de unieke  “Roel Boerma Wandel- en Trimloop” T-shirts voor € 15,- . Op het Ziekenhuisterrein is er o.a. een springkussen voor de jeugd, een sneltekenaar en staat Team166 in een kraampje met paaseitjes en andere versnaperingen ten bate van de Roparun. Om 12:30u is er de feestelijke uitreiking van de cheque aan het bestuur van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland.

In Ziekenhuis Rivierenland werken mensen die, met passie en toewijding, alles op alles zetten om u totaalzorg te bieden, aangenaam en vertrouwd in onze eigen regio. De Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenlanddoet er alles aan om alle mensen in het ziekenhuis zich thuis te laten voelen. De stichting zamelt geld in voor projecten die het verblijf in het ziekenhuis aangenamer maken en die niet uit het reguliere (zorg)budget betaald kunnen worden. Voorbeelden zijn de Golfkar service voor mensen, die slecht ter been zijn, de grote natuurfoto’s, de animatie op de muur van de kinderbehandelkamer, de zwerfboekenkast, en de elektrische leenfietsen voor die patiënten, die vaak naar het ziekenhuis moeten komen voor een behandeling.