2x Dubbel goud voor Weirijders op het EK BMX in Frankrijk

17-07-2018, 09:58 | Lezersnieuws | Johan

In het weekend van 13 t/m 15 juli 2018 werd het Europees Kampioenschap BMX gehouden in het Franse Sarrians.

De plaatsing was te verdienen door tijdens KNWU-wedstrijden punten te verzamelen voor een goede plek op de nationale ranking. Slechts een klein aantal rijders op deze ranking worden toegelaten tot dit EK. In totaal wisten 12 Weirijders zich te plaatsen voor het EK. 4 rijders reden een dubbele wedstrijd, door zowel met de cruiser als de 20”fiets aan de wedstrijd mee te doen.

Vrijdag werd er gestart met de cruiserklassen. Vier Weirijd(st)ers verschenen aan de start, 2 daarvan behaalde de finale.

Dorus Brink (Cruisers 30-39) reed een sterke wedstrijd. Hij wist de andere rijders achter zich te laten en pakte de Europese titel.
Annemarijne Möhlmann (Cruiser Women 17-29) wist met een sterke finale, haar titel van 2017 te prolongeren.

Op zaterdag verschenen 10 Weirijders in de leeftijd van 12 jaar en ouder + de Junior Men en Women.

Bijna alle Weirijders kwamen allemaal de manches door. 3 rijders bereikte de finale en namen zelfs alle drie eremetaal mee naar huis.

Bij de Women 17-24: Wist Annemarijne Möhlmann wederom als snelste over de streep te komen. En mag zich ook in deze klasse Europees Kampioen 2018 noemen. Daarnaast reed Soraya van Hees een sterke wedstrijd. Ze wist zichzelf te overtreffen en nam naast Annemarijne plaats op het podium om de bronzen medaille in ontvangst te nemen.

Dorus Brink verscheen aan de start bij de men 35+. Ook hier wist hij alle rijders achter zich te houden en neemt hierdoor 2 Europese titels mee naar huis.

Zondag was de laatste EKdag. Het was de beurt voor de jongens en meiden van 12 jaar en jonger. Het lukte zowel Jordy Simon als Brent de Keijser helaas niet om een plekje in de grote finale te bemachtigen.